Slovenija
16745 ogledov

Zagorelo v Termalnem parku Aqualuna

požar Aqualuna 24sata
V prostorih parka Aqualuna v Podčetrtku je izbruhnil požar.

Požar, ki je okoli 17. ure zajel streho in recepcijo termalnega parka Aqualuna v Podčetrtku, je gasilcem do 19. ure uspelo pogasiti. Na kraju ostaja več gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva Podčetrtek. Po podatkih policije poškodovanih v požaru ni, piše portal 24ur.

Na kraju poleg gasilcev ostajajo tudi enote policije, ki nadaljujejo s preiskavo. Ta bo dala odgovor na vprašanje, kaj se je zgodilo. Prav tako še ni znana ocena škode, pričakuje pa se, da bo velika. 

Zaradi požara so morali evakuirati 1500 obiskovalcev.

Moški, ki živi v bližini term, je za 24sata povedal, da je bil prizor strašen. "Intervencija je stekla hitro in požar je uspešno pogašen," je dodal.

Sprva so poročali, da naj bi požar izbruhnil v kuhinji, a se je kasneje izkazalo, da naj bi do požara prišlo v skladiščnih prostorih. Zaposleni naj bi požar deloma lokalizirali do prihoda gasilcev, ki so s hitrim posredovanjem pogasili požar. 

Zgorelo je zgornje nadstropje objekta, medtem ko so bazeni, tobogani in večji del toplic ostali nepoškodovani, so potrdili v Aqualuni. 

Minuto za mojim nastopom je zagorel Termalni park Aqualuna in z njo so tam ostale vse moje stvari, ki so leta dobrodelno...

Posted by Tomi Gomilšek on Saturday, July 8, 2023

V objektu, kjer je izbruhnil požar, so poleg recepcije tudi trgovina in gostinski objekt z razgledno teraso. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:40 08.julij 2023.

    Država že hiti na pomoč bademajstru počivalsku. Medtem ko aqua luna ne bo delovala bo prestavljen bazen v Hosko Magno.