Slovenija
13 ogledov

Zagorelo zaradi strelov iz mitraljeza

V SV pravijo, da na vadišču ne streljajo le takrat, ko je razglašena ustrezna st Žurnal24 main
Požar. SV: Odgovornost je subjektivna. Zagotovljena je bila potrebna zaščita s požarno stražo.

Postojna. “Po prvih ocenah je požar nastal kot posledica streljanja z mitraljezom, ki je bil nameščen na svarunu,” so nam glede vzroka za obsežen požar na vojaškem vadišču Poček in poligonu Bač prejšnji teden pojasnili v Slovenski vojski (SV). Postopek ocenjevanja škode še poteka.

Spomnimo, da sta se takoj po nesreči odzvala poslanca Franco Juri (Zares) in Zvonko Černač (SDS), ki sta med drugim od ministrstva za obrambo (Mors) zahtevala, naj prisluhne lokalnim skupnostim in civilni iniciativi o prekinitvi postopka priprave državnega prostorskega načrta (DPN) za vadišče in njegovem postopnem zaprtju.

Na Morsu pravijo, da bodo odgovora poslancema pripravili v predpisanem roku, da pa postopek priprave DPN teče naprej. “Ob takih dogodkih zgorijo tudi vsa neeksplodirana sredstva in ostanki tulcev. Vse to prehaja v zemljo in s tem v podtalnico. Kaj vse s požari prehaja v zrak, lahko le ugibamo,” pa so zapisali v civilni iniciativi Za Pivško dolino brez streljanja in opozorili na oglušujoč hrup v naseljih in tresenje objektov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.