Slovenija
27 ogledov

Zahteva skoraj 300 tisoč evrov

V Luki Koper tožb zaradi domnevno nezakonite razrešitve s položajev ne želijo ko Žurnal24 main
Luka Koper. Najprej je družbo oškodoval, zdaj hoče odškodnino.

 

Toži tudi Luka Koper

Škoda. Luka Koper je vložila odškodninske tožbe proti nekdanji upravi Roberta Časarja in nekdanjim nadzornikom. Izredna revizija je namreč ugotovila, da je bilo podjetje zaradi spornega poslovanja oškodovano za 39 milijonov evrov.

Robert Časar in Aldo Babič, nekdanji predsednik in član uprave Luke Koper, sta vložila tožbo, v kateri zahtevata izplačilo odpravnine.

Po naših informacijah zahtevata znesek v višini 12 plač, kar naj bi v primeru Časarja po naših izračunih znašalo 288 tisoč evrov bruto oziroma šest tisoč evrov manj za Babiča. Neuradno je slišati oceno, da bo Luka znesek Babiču (zaradi pravno slabo napisanega sklepa o razrešitvi; op. p.) najverjetneje morala izplačati, glede Časarja pa izid tožbe menda še ni povsem jasen.

 Franca: Neverjetno
Na sodišču bo proti Časarju pričala Olga Franca, nekdanja nadzornica in kratek čas tudi predsednica nadzornega sveta Luke. Prav pod njenim vodenjem nadzornikov se je tedanji upravi družbe vodstveni fotelj tudi izmaknil.

Olga Franca poudarja, da bo sklepe nadzornega sveta zagovarjala suvereno in s podprtimi dokazi: “Moj komentar glede tožbe je, da se mi zdi neverjetno, da je bila tožba za plačilo odpravnine sploh vložena.” Babič je sicer vložil tudi tožbo zaradi odpovedi delovnega razmerja, a jo je na delovnem sodišču izgubil.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.