Slovenija
22 ogledov

Zahteva stečaj Vegrada

sta_vegrad3_mm_120208 Žurnal24 main
Podjetnik Anton Živko je prejšnjo sredo na celjsko sodišče vložil predlog za začetek stečaja Vegrada. Ti predloga še niso prejeli.

Živka je sodišče pozvalo, naj svoj predlog dopolni, nato pa bo predlog za začetek stečajnega postopka najprej poslalo v izjavo Vegradu. V velenjskem gradbincu so danes na sodišču dobili priložnost vpogleda v spis, so sporočili s celjskega sodišča.

V Vegradu so potrdili, da so se danes na celjskem sodišču seznanili z osnovno informacijo, da je bil vložen predlog za začetek stečajnega postopka, in izvedeli, kdo je predlagatelj. "Z vsebino predloga še nismo seznanjeni, saj sam predlog še ne izpolnjuje zakonskih pogojev za obravnavo. Po uradni vročitvi predloga ga bomo proučili in se nanj ustrezno odzvali," so sporočili iz podjetja.

Sicer pa Vegrad 5. julija čaka skupščina, na kateri bodo obravnavali letno poročilo. V Vegradu so danes tudi pojasnili, da so državni Posebni družbi za podjetniško svetovanje PDP, ki je 29-odstotni lastnik Vegrada, na njeno zahtevo že posredovali pojasnila v zvezi z "odplačnim prenosom odvisnih oziroma povezanih družb" z Vegrada na družbo pooblaščenko Vegrad Naložbe, ki je v lasti vodilnih delavcev v Vegradu.

Ni vse čisto
Po besedah Mateja Goloba Matzele, direktorja PDP, so pojasnila dobili v pisni obliki, vendar "argumenti niso zadostni oziroma ne dovoljujejo zaključka, da do oškodovanja družbe ne bi prišlo". Svojo odločitev bodo po njegovih besedah podkrepili na julijski skupščini delničarjev, do takrat pa bodo presojali, kakšna bodo nadaljnja dejanja družb Vegrad in Vegrad pooblaščenka, vključno s povrnitvijo v prvotno stanje in povračilom morebitne škode delničarjem Vegrada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.