Slovenija
24 ogledov

Zahtevajo glavo inšpektorja

Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik ne bo toleriral predav Žurnal24 main
Inšpektorji. Protikorupcijska komisija pripravlja celovito mnenje o predavanjih.

Predavanja. “Direktor socialne inšpekcije Peter Stefanoski je v preteklosti predaval strokovnim delavcem in direktorjem slovenskih centrov za socialno delo (CSD). Ker je bil zaradi predavanj tistim, ki jih je nadziral, razrešen glavni inšpektor za delo Borut Brezovar, vladi predlagamo tudi odpoklic Stefanoskega,” so v pobudi, ki so jo prejšnji teden predali poslancem, med drugim zapisali predstavniki Zveze prijateljev mladine, društva Ostržek in svetovalnice Akcija! Anita Ogulin, Boža Plut in Matic Munc.

Minister o Zaloški
CSD. Očitkov nanje ne bomo mogli rešiti, ker razrešujejo najbolj osebna, kočljiva vprašanja. Če bi se lahko partnerja sporazumela, ne bi prišla na CSD. Ne moremo kot v Stari zavezi, ko so ga dali na pol.

Klemenčič celovito
Zakaj ministru za delo, družino in socialne zadeve Ivanu Svetliku predloga o razrešitvi Stefanoskega zaradi navzkrižja interesov ne predlaga protikorupcijska komisija, smo vprašali njenega predsednika Gorana Klemenčiča in dobili naslednji odgovor: “Komisija pripravlja celovito mnenje glede dopustnih in nedopustnih praks preostalih organov ter bo predlagala ustrezne izboljšave prakse na tem področju.”

Predavanj od zdaj ne bo
Ravno na podlagi primera Brezovar smo merila znotraj ministrstva zaostrili in postavili jasna navodila. Od zdaj teh stvari ne bomo mogli več tolerirati,” pa je Svetlik odgovoril na vprašanje Žurnala24, zakaj ne razreši Stefanoskega. “Seveda ni edini, to so delali tudi drugi inšpektorji. Če bi šli v druge službe, bi našli še mnogo ljudi, ki to počnejo. Ne moremo pa različnih meril uporabljati za različne ljudi,” je zatrdil.

Poročilo inšpektorja Stefanoskega čakam. Sem ga že pozval, da se zelo mudi. Predolgo traja, da še ni na mizi.
Minister Ivan Svetlik

“Preostale predloge nevladnikov je treba podrobno pregledati; če so v skladu z načrti razvoja in izboljšanja tega področja, jih bomo morebiti upoštevali,” je napovedal Svetlik, ki pa “ne more mimo dejstva, da ima gospod Munc svojo zasebno dejavnost, torej ima tudi svoj zasebni interes”. Muncu zameri tudi, da se v primeru Zaloške “postavlja kot nekdo, ki bi to znal kar tako razrešiti”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.