Slovenija
1 ogledov

Zahtevajo izredno sejo

Trg Leona Štuklja. Opozicija zahteva revizijo projekta. Za sklic seje 15 dni.

“Pripravili smo gradivo in zahtevamo sklic izredne seje mestnega sveta o problematiki ureditve Trga Leona Štuklja,” je v imenu kluba svetnikov SD, LDS, Zaresa, Zelenih Slovenije in Liste za Maribor pojasnil Bojan Horvat iz SD.

Poleg trga še kaj drugega
Opozicijski svetniki, med njimi ni bilo Stojana Auerja z njegovo Listo za pravičnost in razvoj, so predlog za sejo včeraj že predali na občino. Aleš Škof, vodja službe mestnega sveta, pa je dejal, da ima župan zdaj 15 dni časa, da skliče sejo. “Zagotovo se bodo na tej seji znašle tudi druge točke, saj se moramo obnašati racionalno in gledati na stroške,” je dodal.

Po mnenju opozicije pa je prav racionalnost tista, ki je vprašljiva pri izgradnji trga. Po vsej pregledani dokumentaciji, ki je bila svetnikom na voljo, opozicija med drugim poziva župana, naj opravi izredno revizijo projekta ter naj preveri spoštovanje zakonov in drugih predpisov pri urejanju “dragega” trga.

Bo stalo še več?
Naj spomnimo, da je zdaj še nedokončan trg znan prav po tem, da je bilo prvotno zanj načrtovanih le 1,5 milijona evrov proračunskih sredstev, zadnja cena za dokončanje pa naj bi bila skoraj 3,5 milijona evrov. Še vedno tudi ni znan datum dokončanja del. Smo pa že poročali, da so posli glede del na trgu zanimali mariborske kriminaliste, ki so v zvezi s tem že opravili nekaj razgovorov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.