Slovenija
29 ogledov

Zahtevajo nadzor nad Sovo

Po Černačevem mnenju gre le za boj za politično oblast nad Sazasovimi milijoni. Žurnal24 main
Člani parlamentarne komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb iz vrst koalicije zahtevajo nadzor nad domnevno nezakonitim prisluškovanjem in nadzorom v zadevi Matrix.

Člani komisije so zahtevo za izvedbo nadzora nad uporabo posebnih oblik, metod in ukrepov pridobivanja podatkov Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) naslovili na predsednika komisije Zvonka Černača (SDS).

Kot so zapisali v obrazložitvi, je bil prejšnji teden na seji odbora za obrambo govor tudi o anonimki, ki kroži po državnem zboru, in po kateri naj bi Sova prisluškovala tudi premierju Borutu Pahorju ter ministroma za visoko šolstvo in notranje zadeve Gregorju Golobiču in Katarini Kresal.

Sova naj bi namreč imela skrit in nezakonit sistem za nadzor telefonskih številk in SMS-sporočil, imenovan Matrix. To so v Sovi že zanikali.

Ob tem so poslanci spomnili, da so tako v preteklosti, kot tudi v času, ko komisijo vodi Černač, nadzor opravili tudi v primerih podobnih govoric in namigovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.