Slovenija
82 ogledov

Zahteval je poligraf

Gregor Jager (na fotografiji takoj po odpravljenem pridržanju), vidni član Zares Žurnal24 main
Jager. Odstopil kot predsednik: Imam čisto vest.

Maribor. “Predvsem sem presenečen, kako je bil utemeljen odvzem moje svobode. Zahteval sem tudi preverbo s poligrafom,” je v četrtek pozno zvečer pred policijsko postajo na Vošnjakovi v Mariboru razlagal Gregor Jager, vidni član mariborskega Zaresa. Ta je včeraj tudi podal odstopno izjavo kot predsednik mestnega odbora stranke Zares. “Čeprav sem nedolžen, se mi je zdelo, da je prav, da to storim. Gre za moralo,” je dodal Jager, ki pa ostaja mestni svetnik.

Vsi na prostosti
Njega in še sedem drugih so policisti za več kot 36 ur pridržali v obsežnih kriminalističnih preiskavah, ki so se v sredo odvile v Mariboru in okolici. Naj spomnimo, da je akcija, ki jo je usmerjal Nacionalni preiskovalni urad, potekala zaradi suma korupcije ter sprejemanja in dajanja podkupnin pri pridobivanju gradbenih poslov v Elektru Maribor in izgradnji nove mariborske medicinske fakultete. Prvotno je bilo pridržanih 11 ljudi, le osem pa jih je noč preživelo v policijskem pridržanju. Vsi so bili izpuščeni v četrtek pred polnočjo.

andrej kosma%C4%8Din | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pri medicinski fakulteti so preiskali podjetje Meteorit in Boštjana Brumna, bivšega tajnika mariborske univerze. Vsi pridržani so bili iz pridržanja izpuščeni že v sredo. V zadevi Elektra Maribor pa so kriminalisti obravnavali nekaj vodilnih v tem podjetju ter gradbeno podjetje Izkop (nekdaj lastnik Gregor Jager), podjetje Migros MB (lastnik Vladimir Gorza) in podjetje Kokollari Feriz. Ti gradbinci naj bi bili z Elektrom povezani pri poslu, ki naj bi ga dobili prek javnega naročila. Šlo naj bi za polaganje kablovodov. V odredbi naj bi bilo zapisano, da naj bi se Jager skupaj s prej omenjenimi gradbinci z vodstvom Elektra dogovarjal za prilagoditev razpisnih pogojev za posel pri kablovodu. Kaj in koliko naj bi gradbinci ponujali vodstvu, se še ne ve.

“Nisem kriv”
V treh kaznivih dejanjih so mi očitali, da sem neopredeljenega dne dal neopredeljeno višino nagrade določenim ljudem,” je dodal Jager, ki trdi, da ima čisto vest in da ni kriv. Med pridržanimi je pristal tudi Andrej Kosmačin.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.