Slovenija
18 ogledov

Zahteval spričevalo, a bil zavrnjen

Ivan Simčič in Karl Erjavec Igor Zaplatil / Delo
Afera Spričevalo. Kljub zastaranju domnevne ponareditve tožilstvo ne vrne izvirnika.

Pooblaščenec Ivana Simčiča je na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podal zahtevo za vračilo listin, vendar je bila zavrnjena, je sporočila višja državna tožilka Katjuša Čeferin. Dodatnih pojasnil, zakaj izvirnik spričevala, ki ga je tožilstvu posredovalo ministrstvo za obrambo, ni bil vrnjen, včeraj s tožilstva niso podali.

Nekdanji višji državni tožilec Boštjan Penko je pojasnil, da se zaseženi predmeti običajno po končanem postopku vrnejo tistemu, ki so mu bili zaseženi. Ne vrnejo se predmeti splošne nevarnosti, kot so mamila ali orožje (te uničijo), oziroma kadar postopek še ni zaključen.

Vsaka nova uporaba takega dokumenta namreč lahko pomeni kaznivo dejanje, čeprav je ponareditev že zastarala. "Dokumenta pa ne morejo imeti v spisu brez pojasnila," je dodal Penko.

Poslanca Simčiča so k takojšnji razjasnitvi zadeve pozvali tudi v SD, saj nočejo, da "afera z vsakim nadaljnjim dnem še naprej škoduje ugledu državnega 
zbora".

Komentarjev 17
  • Žurnalček 23:36 07.marec 2012.

    Če ti misliš da koga nateguješ , lahko samo da nor ti tolk , da si tudi zmeden! Pa ola gumo dej gor , da se ne boš samorazmnoževal !

  • Žurnalček 23:33 07.marec 2012.

    3- saj veš kaj to pomeni. Pa vzemi sedative , spet maš krizo !

  • Žurnalček 23:32 07.marec 2012.

    Zakaj je bil zavrnjen. Ja zato ker tam nima kaj iskati . Zahtevati od nekoga nekaj , kar ne obstaja . Kaj imajo oni sploh z njim. Naj gre po orginal k tistemu od katerega je kupil papir.!