Slovenija
296 ogledov

"Zahtevam kakovostno delo"

Astrid Prašnikar poudarja, da je tožba nekdanje zaposlene v kadrovski službi usm Žurnal24 main
Astrid Prašnikar. Glavni tajnik UP trdi, da so obtožbe o mobingu nesmiselne.

“S sodelavci se zelo dobro razumem,” je zagotovila Astrid Prašnikar, glavna tajnica Univerze na Primorskem (UP).

Zavrnila je naše neuradne informacije, da jo tožijo zaradi mobinga, in pojasnila, da gre za tožbo, ki jo je nekdanja zaposlena v kadrovski službi vložila proti UP za odpravnino ob izredni odpovedi delovnega razmerja in v kateri omenja tudi trpinčenje na delovnem mestu.

Odhaja z rektorjem

Iztek mandata. “Nisem noben strah in trepet, res pa je, da od sodelavcev zahtevam kakovostno delo,” meni Astrid Prašnikar. Po izteku mandata konec leta – enako kot rektor Rado Bohinc – pa najverjetneje zapušča UP in se bo ukvarjala s predavateljstvom.

Osamljen primer
V vsej svoji karieri še nisem imela takega primera. Zaposlena, ki toži univerzo, ni bila kos svojim nalogam. V rektorat je bila premeščena s fakultete za management, saj smo ji hoteli dati še eno možnost. Zdaj v tožbi med drugim očita, da smo ji kratili pravico do dopusta, da je bila preobremenjena in da smo jo nadlegovali med bolniškim dopustom,” je povedala Prašnikarjeva.

Po njenih besedah gre za nesmiselne obtožbe: na dopust zaposlena res ni mogla v želenem terminu zaradi neodložljivega dela, a ga je v skladu z zakonom lahko koristila do izteka leta; pri nadurah ni šlo za prekoračitev, “nadlegovanje” med bolniškim dopustom pa je bilo opozorilo vodje kadrovske službe, naj ji preda podatke, ki jih je nujno potrebovala za potek dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.