Slovenija
20 ogledov

Zahvala policistoma in občanki za pogumno dejanje

Ljutomerska policista in občanka na sprejemu Policista
Ljutomerska policista, ki sta nedavno rešila življenje ženske, ter občanko, ki ju je obvestila o dogodku, je danes sprejel direktor murskosoboške policijske uprave. Za policista bo predlagal priznanje policije.

Direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš je danes sprejel občanko Andrejo Koščak ter ljutomerska policista Simona Kumerja in Mirana Gašpariča, ki sta na podlagi obvestila občanke pred prihajajočim vlakom s tirov rešila 80-letno žensko. Vsem trem se je zahvalil, saj so s svojim dejanjem rešili človeško življenje. Za občanko in oba policista bo Ribaš generalnemu direktorju Policije Janku Goršku predlagal priznanje policije.

Ljutomerska policista sta pred vlakom s tirov rešila žensko, ki je na železniških tirih padla in obležala. Policista sta takrat v bližini prehoda ceste čez železniško progo nadzirala cestni promet. V tem trenutku je mimo patrulje peljala Koščakova, ki je opazila, da na tirih z glavo navzdol negibno leži starejša ženska. Ker so se v tem trenutku na prehodu ceste čez železniško progo začele spuščati zapornice, je po mobilnem telefonu takoj poklicala Simona, ki ga osebno pozna, in mu povedala, kaj je videla.

"To je pač najina dolžnost, najina služba. Mi smo tam zato, da pomagamo. Je pa res, da se moraš v stotinki sekunde odločiti, kaj boš naredil," nam je takrat dejal Kumer. Policista smo uvrstili tudi v naš projekt Junak Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.