Slovenija
33 ogledov

Zakaj Dimičeva ni prejela vabila?

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Dimičeva vabila protikorupcijske komisije (KPK) ni prejela v času, ko je bila tam še zaposlena, ker je kurir pošiljko vročal izven poslovnega časa Pahorjevega kabineta. Pri KPK menijo drugače.

Kot so sporočili iz Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), so zaradi razjasnitev okoliščin glede vabila (spomnimo, da je nekdanja vodja Pahorjevega kabineta Simona Dimic vabilo na zaslišanje na KPK prejela dan po prenehanju delovnega razmerja 25. oktobra) od Pošte Slovenije pridobili dostavno knjižico kurirja.

Vabilo prejela pravočasno!
Iz KPK so nam po objavi prve različice članka sporočili, da so Dimičevi poslali vabilo na domači naslov, potem ko ji ga niso vročili prek kabineta predsednika vlade. V KPK zato menijo, da so Dimičevi sporočilo vročili pravočasno.

"Iz dokumenta je razvidno, da je kurir 22. 10. 2010 pošiljko vročal izven poslovnega časa glavne pisarne kabineta predsednika vlade. Receptor, ki je uslužbenec Policije, urada za varnost in zaščito, ni imel pooblastila za prevzem pošte. Ker vročitev ni bila mogoča, je kurir pisemsko pošiljko kabinetu predsednika vlade vročil šele v ponedeljek, 25. 10. 2010 ob 9.20, o čemer priča tudi podpis uslužbenke kabineta v dostavni knjižici. Isti datum nosi tudi sprejemna štampiljka kabineta predsednika vlade na dokumentu ter štampiljka o opravljenem protibombnem pregledu, ki je odtisnjena na ovojnici dokumenta," so zapisali v KPK.

V komisiji ob tem pojasnjujejo, da sta predsednik vlade Borut Pahor in njegov kabinet komisiji korektno in pravočasno posredovala odgovore na vsa vprašanja ter dostavila dokumente, ki jih je komisija zahtevala.

"V luči ugotovljenih okoliščin komisija nima razloga za zaključek, da bi kabinet predsednika vlade namerno onemogočil vročitev vabila komisije Simoni Dimic, ko je bila ta še javna uslužbenka," so še zapisali v KPK.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.