Slovenija
31 ogledov

Zakaj Janševa zatajitev ni nedolžna

Prikritje nevpisa v zemljiško knjigo Janši neposredno ne bo škodilo, bo pa koristilo Jankoviću

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zakaj ima Janševa napačna trditev, da je urejen vpis njegovega stanovanja v zmeljiško knjigo, status laži?

Prvič, ker je izrečena v času, ko smo volilci še posebej občutljivi na lastništvo nepremičnin. Preverjamo vse in tudi vsakogar, ki je kakorkoli blizu šefom največjih strank. Minuli teden smo v Žurnalu24 preverjali informacije o lastništvu nepremičnin, ki pripadajo tako Janševim kot Jankovićevim sorodnikov. Dodajmo ob tem, da je Janković zanikal, da bi imel hišo na Braču, o čemer se je zadnje dni precej govorilo.

Drugič, če bi šef SDS izrekel napačno informacijo pred enim mesecem, bi ga gladko preslišali. Zdaj pa smo posumili, da bi Janša utegnil kaj prikriti. Zadnja leta se z vpisom v ZK namreč ne čaka, če zanj ni posebnih pridržkov. Goljufij na nepremičninskem trgu ni malo in nobena previdnost ni odveč.

Tretjič, če drži, da Janša stanovanja ni vpisal v ZK dve leti, ker ni imel časa, je to morda šlamparija. Osebna urejenost je ena najpomembnejših lastnosti premiera. Kandidat bi jo nemara želel prikriti.

Poglejmo še s človeške plati. Janši se nemara ni zdelo zelo pomembno povedati, da dve leti ni imel časa urediti papirjev. Okej. Ampak če ga razumemo, potem je treba vsaj deloma razumeti tudi Jankovića, ki je mislil nekako takole: "Ja, hišo sem dal sinu, to pa res ni stvar, v katero bi se javnost vtikala, saj je bilo vse zakonito,"

Janševa zatajitev nevpisa v zemljiško knjigo verjetno ne bo bistveno vplivala na njegove rejtinge. Utegne pa koristiti Jankoviću. Morda ga bo del volilcev po novem bolj toleriral. Prav toleranca pa je pri Jankovićevem rejtingu razmeroma pomembno vprašanje.

Komentarjev 2
  • privat 19:00 26.november 2011.

    dragi novinar hočevar...kaj si pa to napisal..??Kaj ima to tvoje pisanje sploh kako težo v težkih časih?? Malo bolj se potrudi in oštro napadej te....cenzura

  • 1111 16:34 26.november 2011.

    Za časa njegovega vladnega mandata so bili odobreni težki tajkunskikrediti s strani državnih bank. Nakup vojaških oklepnikov so vodilinjegovi tesni prijatelji in za posredovanje prejeli zajetnepodkupnine.Da spregledaš vse našteto je potrebna najhujša oblika kratkovidnostiin daltonizma ...prikaži več hkrati. Zato, pri zdravi pameti, volim raje kogarkolidrugega le te maligne, cinične, demagoške podlasice ne.