Slovenija
63 ogledov

Zakaj je Cerar zamenjal ministrskega kandidata?

Ervin Pfeifer mediaspeed
Mandatar Miro Cerar je v zadnjem hipu zamenjal kandidata za gospodarskega ministra. Nihče v SMC pa ne želi pojasniti, kaj so razlogi za menjavo.

Zakaj je Cerar poiskal novega kandidata za ministra za gospodarstvo sicer ni znano, so pa dan po tem, ko je v javnosti zakrožil neuraden seznam ministrov, o Ervinu Pfeiferju na dan prišle številne neprijetne podrobnosti. Po pisanju Financ je Pfeifer, ki je bil do spomladi letos svetovalec za znižanje stroškov v NKBM, svoje delo opravljal amatersko, banka pa naj bi mu mesečno za to plačevala deset tisoč evrov.

Po poročanju Radio Slovenija, naj bi Pfeifer v NLB do leta 2010 delal kot direktor centra za ekonomiko in razvoj organizacije, zadolžen za gradnjo nove poslovne stavbe NLB v središču Sarajeva. NLB je po poročanju radia takrat kreditirala bosansko družbo, zadolženo za projekt, a je investicijo zmanjšala zaradi krize in domnevnih zapletov z bosanskimi partnerji.

Sporni posli v Bosni

V poslu, ki je začel teči leta 2007 in za katerega je NLB že nakazala 22 milijonov evrov, se omenja Pfeiferjevo ime. Proti njemu v zadevi ni bilo vloženih ovadb, vendar naj bil ta primer eden od razlogov za odločitev AUKN, da ustavi njegovo imenovanje na čelo holdinga Slovenskih železnic, katerih nadzorni svet je Pfeiferja leta 2011 s tesno večino imenoval za generalnega direktorja. Po poročanju Radia Slovenija bi bile lahko sporne tudi njegove domnevne povezave z gradbenimi krogi, ki naj bi pri njem lobirali za posle pri gradnji drugega tira v vrednosti 1,4 milijarde evrov.

Pfeifer se, kot so naknadno sporočili iz SMC, danes ni udeležil predstavitve ministrskih kandidatov iz kvote SMC poslancem te stranke. Na srečanju ni bilo tudi kandidata za finančnega ministra Dušana Mramorja in kandidata za pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, ki naj bi bila v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.