Slovenija
27 ogledov

Zakaj je Durs nekaterim vrnil manj

Dohodnina Boštjan Tacol
Davčna uprava RS (Durs) je pri vračilu dohodnine zavezancem, ki imajo kakšne neporavnane obveznosti, nakazala nižje zneske vračila, kot so bili navedeni na njihovih informativnih izračunih dohodnine.

Davčna uprava je v ponedeljek zavezancem iz prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine za leto 2011, ki so med letom plačali previsoko akontacijo dohodnine, preplačani znesek vrnila na bančne račune.

Vendar je pri tistih, ki so imeli do Dursa neporavnane obveznosti, te pobotala z vračilom dohodnine, zato so prejeli nižje zneske, kot so bili navedeni na njihovih informativnih izračunih dohodnine. Pisna obvestila o omenjenih pobotih so zavezancem poslali v ponedeljek, zato jih lahko pričakujejo danes ali v naslednjih dneh, so sporočili z Dursa.

Nekateri napoved vložijo sami

Zavezancev za dohodnino je v Sloveniji nekaj več kot milijon. Prvim so informativne izračune izdali konec marca, preostali jih lahko pričakujejo v prvih dneh junija. Tisti, ki ga tudi tedaj ne bodo prejeli, morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 31. julija.

21.513 ugovorov na izračun

Na Dursu so tudi že prešteli ugovore na prvi sveženj izračunov. Vložilo jih je 21.513 zavezancev, kar predstavlja 4,08 odstotka vseh izdanih izračunov. Od teh se jih je 70 odstotkov nanašalo na spremembe ali dopolnitve podatkov o vzdrževanih družinskih članih. Če odštejemo te vrste ugovorov, pomeni, da je zoper napačen izračun podal ugovor zgolj en odstotek zavezancev, so sporočili.

Komentarjev 1
  • 1111 16:56 29.maj 2012.

    delajo kar hočejo, če komu kaj ne paše, moraš it k gospodi, kjer ti neznajo en kura* nič povedat...zakaj?, ker jim šefi, ne dovolijo!!! čudi me, kako še ni dobil kakšen, kos metala v koleno ali glavo...?!