Slovenija
36 ogledov

"Zakaj je Mišič sporen?"

zerjavisti Suzana Kos
Brez Gašpar Mišiča bi skrivne priprave za prodajo Luke lahko tekle naprej, so prepričani v sindikatu žerjavistov.

"Ob Gašpar Mišiču se je zgodil fenomen, on je prava čarovnica, saj je poenotil državljane in medije v gonji proti sebi. To doslej še ni uspelo nikomur,  Gašpar Mišič je hkrati tudi očitno velika ovira v predvideni prodaji Luke Koper," je prepričan Mladen Jovičič iz sindikata žerjavistov in član nadzornega sveta Luke Koper. Ta se bo sešel jutri, na seji pa bodo v tretje obravnavali predlog poslovnega načrta za letos; nadzorniki so ga kot neustreznega doslej že dvakrat zavrnili.

"Totalna farsa"

"Vse kaže, da se bo na tem predlogu poslovnega načrta na jutrišnji seji kompliciralo, priprava tega dokumenta je sicer totalna farsa in se jo uporablja za gonjo proti Gašpar Mišiču, saj del nadzornega sveta s predsednico Alenko Žnidaršič Kranjc na čelu zahteva drastične spremembe pri pripravi tega dokumenta, ki se zaradi sedanje organiziranosti luških strokovnih služb ne morejo zgoditi čez noč. Gonja proti prvemu možu Luke Koper je skrajna in nerazumna, niti enega argumentiranega razloga še nismo slišali, zaradi katerega bi ga bilo treba odstaviti, zakaj bi bil bolj sporen, kot drugi dosedanji predsedniki uprav," sprašuje Jovičič.

Ali na prodaj ali ne?

Na  petkovi seji nadzornikov bodo trije predstavniki zaposlenih zahtevali razpravo o tem, ali se Luka Koper prodaja ali ne, čeprav temu predsednica nadzornega sveta nasprotuje. Uradno stališče vlade oziroma lastnikov sicer je, da ni na seznamu državnega premoženja za prodajo. A iz spiska aktualnih tem za pogovor, ki so jih iz nizozemskega veleposlaništva konec januarja
pred obiskom v Luki poslali Gašpar Mišiču, je razvidno tudi vprašanje ali je prodaja Luke še aktualna. O tem, tako je mogoče razbrati iz dokumenta, ki so ga žerjavisti danes predali tudi medijem, so se na sestanku pri ministrih Omrzelu in Stepišniku pogovarjali lani, Omrzel pa je tedaj jesen 2013 navedel kot obdobje, v katerem bo vlada iskala svetovalca za prodajo Luke Koper.  Zaposleni so se že izrekli, da so proti prodaji podjetja tujcem; njihovo stališče bo svet delavcev znova preveril. "Borili se bomo proti prodaji, saj argumentov zanjo ni, tukaj bodo naleteli na zelo trd kamen," opozarja Jovičič.

Komentarjev 8
  • mph 11:10 15.februar 2014.

    Z Jankovičem se ne ukvarjam direktno, ker ni na obali, vendar pa ga na veliko sovraži Majer, ker mu je na zadnjih volitvah spodnesel stolček in mu daje to v mojih očeh Jankoviču vsekakor pozitiven predznak, imel pa je preveč ...prikaži več afer. Popoviča prvič nisem volil, drugič sem ga iz prepričanja, vendar pa ga ne bi več. Če me v to ne "prisilijo" razni sovražniki Obale, ki bi radi iz Lj zaplenili kar se da od Luke in drugih firm tukaj. Iz tega vidika, noro ja, utegne Popovič spet dobiti moj glas.

  • KOJAK 07:24 14.februar 2014.

    Potem ti je nemara všeč tudi Popović, ki ga TAKO VNETO ZAGOVARJA? Pa JANKOVIĆ, ki ga je oboževal?

  • mph 00:22 14.februar 2014.

    Ja, neverjetno, mi je postal zahvaljujoč Lukšiču, Erjavcu, ... in podobnim.