Slovenija
130 ogledov

Zakaj Snaga ni odpeljala smeti? Trije odgovori, tri različne razlage

Snaga Žurnal24 main
Nenavaden zaplet. Snaga stanovalcem ljubljanske Jakčeve ulice 39 ni odpeljala smeti, nato pa so jim ponudili tri različne razlage, kaj vse se je zgodilo …

"Javno podjetje Snaga odgovarja z neresnicami in lažmi na reklamacije," se nam je pritožil član nadzornega odbora bloka na Jakčevi ulici 39 v ljubljanskem Štepanjskem naselju, ki od Snage zahteva dodatna pojasnila, zakaj jim niso odpeljali smeti in so morali kljub zaračunanem celotnem mesečnem znesku odvozov v višini 1.017 evrov zato naročiti dodaten enkraten izredni odvoz za 456 evrov.

Zakaj smeti niso odpeljali? Trije odgovori, trije različni razlogi.

Na Snagi so na zahteve po dodatnih pojasnilih stanovalcev odgovorili s tremi različnimi razlagami.  Prvič "zaradi nepravilno parkiranega vozila". Po očitku, zakaj niso poklicali redarstva ali policije, pa so pri Snagi navedli, da odvoz ni bil mogoč, "ker so bili zabojniki zaklenjeni z verigo"

V tretjem pojasnilu pa odvoz ni bil mogoč, ker naj bi bila na dovozni poti dvignjena veriga. Pri tem odgovoru, ki ga je podpisal pomočnik direktorja Igor Petek, so priložene celo "dokazne" fotografije, pri čemer pa fotografije niso datirane in tudi veriga na dovozni poti ne omejuje dostopa, torej bi vsaj takrat, ko so bile fotografije posnete, Snaga z vozilom lahko pobrala smeti.

Petek pri tem navaja, da se na območju Štepanjskega naselja, še posebej Jakčeve ulice, njihove ekipe dnevno srečujejo s problemom zaparkiranosti, kar se pogosto konča celo s (tudi nasilnimi) konflikti z lastniki vozil, ki onemogočajo dostop vozila za zbiranje odpadkov do prevzemnega mesta. Stanovalcem pa predlaga, naj pač tam ne parkirajo in drug drugega kontrolirajo.

Snaga: Konkretnega primera ne bomo komentirali.

Na Snagi konkretnega primera niso želeli več komentirati in bodo sodeč po pojasnilih stanovalcem vztrajali pri zahtevi po plačilu naročenega izrednega odvoza. Predstavnica Snage Nina Sankovič pa je ob tem dodala le, da so v blokovskih naseljih dvignjene verige in zaparkirani smetnjaki velik problem. "Naše ekipe za nekatere lokacije že vedo, da so bolj težavne in se kdaj tudi po trikrat vrnejo na lokacijo. Zelo se skušajo prilagajati, v primeru, da odvoz ni mogoč, pa se potem to ponavadi uredi z izrednim odvozom," je še pojasnila Sankovičeva in dodala, da v 95 odstotkih težav zaradi tega nimajo.

barbara.erzen@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 5
  • VAZARI 10:14 05.junij 2016.

    SAMO POJASNILO. UPRAVNIK V NAŠEM PRIMERU JE BIL ZAVEDEN IN ZMANIPULIRAN, DA JE POTREBNO V PRIMERU ZAPARKIRANEGA VOZILA NAROČITI IZREDNI ODVOZ IN POSLATI NAROČILNICO, KER JE TO ZAHTEVA SNAGE..TO JE KEČ PROBLEMA IN PA SEVEDA KAJ DOLOČA ISO 14001. SEVEDA ...prikaži večA ODGOVORA NA TO NISMO DOBILI!?

  • VAZARI 06:58 05.junij 2016.

    Nadzorni odbor mesečno opravi pregled računov.Ugotovili smo, da je Snaga poslala poleg rednega računa še račun za izredni odvoz.Upravnik je pojasnil, da je moral dati naročilnico, ker odvoz ni bil mogoč zaradi zaparkiranega vozila. Nadzorni odbor je na Snagi dobil ...prikaži več 3 različne zavajajoče odgovore . Na vprašanje kako je definiran proces dela v primeru zaparkiranega vozila na dovozni poti v certifikatu ISO 14001 so odgovorili še z 2 zavajajočimi razlogi. Namesto opravičila smo dobili nove zmuzljive navedbe za nepraznenje zabojnikov.

  • uni65 22:10 04.junij 2016.

    Če ni mogoč odvoz z rednim odvozom, kako je mogoč z izrednim odvozom?