Slovenija
23 ogledov

Zaključek z nesramno resno predstavo

Direktorica gledališča Katja Pegan je v ustanovo letos privabila za 25 odstotkov Žurnal24 main
Zadnja premiera v sezoni. Krstna uprizoritev režiserja Vita Tauferja na odru Gledališča Koper.

Uspešno. Gledališče Koper bo letošnjo uspešno sezono, v kateri so imeli za 25 odstotkov več gledalcev, končalo s predstavo, ki združuje interpretacijo, improvizacijo in princip naključja. Gre za krstno uprizoritev režiserja Vita Tauferja z naslovom Da, gospod!

Nastavil nam je ogledalo
Igra o igralcu se nesramno, a ne bolj, kot je nesramen tisti, ki pove resnico, dotika človeškega bitja. To je že v zgodovini pokazalo nagnjenost k suženjstvu, k upogljivosti v različnih oblikah,” pravi režiser.

Vito Taufer s koprskim gledališčem sodeluje že v tretje, poskušal pa je sestaviti predstavo, v kateri se lahko ogleda vsak. Glavno vlogo igra Gorazd Žilavec: “Počaščen sem bil, ko me je poklical Vito, saj on ni le režiser, je precej več kot to; nad predstavo pa sem kot ljubitelj improvizacije navdušen, čeprav se igralec šele po predstavi počuti kot gospod, saj smo na moje veliko veselje podrli četrto steno in zabrisali mejo med avditorijem in odrom.” Premiera bo danes ob 20. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.