Slovenija
1 ogledov

Zakona o žrtvah nasilja in o grobiščih moralna dolžnost politike

Borut Pahor (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Politika ima moralno in politično dolžnost, da čim prej doseže dogovor in zakonsko uredi vprašanje žrtev vojnega nasilja in njihovih grobišč, je predsednik vlade sporočil parlamentarnim strankam.

Predsednik vlade Borut Pahor je predsednikom in predsednici parlamentarnih strank poslal pismo, v katerem je predlagal, "da v zaključnem naporu za oblikovanje široke politične podpore zakonu o žrtvah vojnega nasilja hkrati začnemo in sklenemo tudi obravnavo zakona o vojnih grobiščih".

Kot je zapisal premier v pismu, je "grobišče v Hudi Jami, prizorišče zelo žalostnega in tragičnega časa in mesta iz slovenske zgodovine, nov opomin vsem nam, da si prizadevamo za primerno ravnanje države".

"Sem štejem med drugim tudi odločitev za postavitev skupnega spomenika oziroma kostnice žrtvam vojne in revolucionarnega nasilja," je še pojasnil in dodal, da je po njegovem osnutek pripravljenega zakona dovolj dobra osnova, da v razumnem času "dosežemo potrebno soglasje za njegovo obravnavo in sprejem v državnem zboru".

"Menim, da je moralna in politična dolžnost politike, da čim prej doseže dogovor in sprejme oba zakona ter tako v okviru svojih pristojnosti na najboljši način izpolni njeno dolžnost do preteklosti in prihodnosti," je še zapisal predsednik vlade v pismu predsednikom in predsednici parlamentarnih strank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.