Slovenija
10405 ogledov

Zakonca Login na sodišču dosegla novo začasno odredbo

Iza Login Mediaspeed
Samo in Iza Login sta dosegla začasno prepoved poročanja o njunem zasebnem življenju v oddaji VV Faktor.

Po tem ko sta zakonca Iza in Samo Login - znana kot nekdanja lastnika podjetja Outfit7 - s sodno odredbo onemogočila izdajo posebne revije Reporter Magazin, v kateri naj bi objavili tudi njuna nekdanja imena in fotografije, sta Loginova dosegla tudi prepoved poročanja o njunih nekdanjih imenih, o podatkih, zakaj naj bi prišlo do spremembe, ter drugih podatkih in fotografijah iz zasebnega življenja v današnji oddaji VVFaktor.

Zagrožena kazen v primeru neupoštevanja sodišča je do 500.000 evrov.

Informacijo o začasni sodni odredbi je objavil voditelj Bojan Požar, ki je ob tem napovedal, da bo današnja pogovorna oddaja kljub temu na sporedu. Poseben gost oddaje, za katero je Požar pred tem na Twitterju zapisal, da bodo v njej govorili "tudi o tki. 'zasebnih zadevah' zakoncev Login", bo med drugim tudi Silvester Šurla, urednik Reporterja.

Prav napoved na Twitterju je bila povod za prepoved

"Zakonca Login preprosto ne želita v javnosti razpravljati o svojem zasebnem življenju. V tem delu nista niti relativno javni osebi niti javni osebi, čemur pritrjuje tako domača kot tudi tuja sodna praksa," je prepričan njun odvetnik Janez Stušek, ki ob tem navaja, da je bila prav napoved Bojana Požarja na Twitterju tudi razlog, zakaj je Odvetniška pisarna Stušek v njunem imenu zahtevala sodno odredbo za oddajo VV Faktor. V njej naj bi - tako je napoved razumel odvetnik Loginovih - razpravljali tudi o stvareh, o katerih je sodišče že odločalo znotraj prve sodne odredbe.

Loginova sta v medijih, največkrat Iza Login, sicer nastopala, a po besedah njunega odvetnika tudi "pogovor o duhovnosti" še ne pomeni, da sta svojo zasebnost odprla na stežaj javnosti, drugače je sicer v delu, ki zadeva njuno poslovanje.

Začelo se je z Reporterjem ...

Zakonca naj bi se tako tudi z novinarji Reporterja na koncu želela dogovoriti. "Isti dan, ko je bila Reporterju vročena odredba, sta naši stranki ponudili roko in predlagali sestanek, na katerem bi se pogovorili o tem, da bi našli obseg objav, ki bi bil v skladu z željami medija kot tudi njuno legitimno pravico do zasebnosti,” je navedel Stušek, a do sestanka, ki naj bi ga na Reporterju pogojevali z odsotnostjo odvetnikov, zato na koncu ni prišlo.

Na Reporterju so napovedali pritožbo na odredbo sodišča, tako da bo o mejah javnega in zasebnega v primeru zakoncev Login sodišče še odločalo.

V Združenju novinarjev in publicistov pa so se na prvo odredbo okrajnega sodišča odzvali z ogorčenim pismom, v katerem pravijo, da gre za grob poseg v svobodo medijev in da sodišče na ta način po 27 letih ukinja svobodo medijev, povsem nezaslišano pa je, da je sodišče na predlog najbogatejših Slovencev prepovedalo izdajo revije Reporter Magazin, ne da bi se pred tem seznanilo z vsebino članka. Vsebine članka prav tako nista videla Loginova oziroma njun odvetnik.

Začasna prepoved poročanja pri oddaji VV Faktor pa je bila izrečena že pred potekom oddaje, ki je potekala v živo.

Komentarjev 26
  • Timotejka 13:25 20.december 2017.

    Kravčenko Andrej, Nabergoj Andrej, Nick Bicanic to so sumljiva imena, ki se gibajo okrog teh ljudi https://www.finance.si/335680?cctest&

  • Janez_53 09:04 20.december 2017.

    Pa kaj je s tema človekoma??? Ju je sram svoje družine???

  • Avatar praufo
    praufo 08:18 20.december 2017.

    za nekatere obstajata samo dva svetova in sicer svet "murgle" in drugi svet "v službi resnice", kaj drugega ne obstaja, tisti iz sveta "murgle" so kao bed gajsi, nekateri jih kličejo komunajzerji, tisti z drugega planeta pa so dobri in ...prikaži več pošteni ... žal mi je za tako omejenost, naj povem, da obstajajo v tem malem osončju še drugi planeti, na katerih je tudi življenje in nimajo zveze z murglami ali s t.i. resnico ... novinarji to še kako dobro vedo, ampak oni lepo prodajajo svoje govno primitivcem