Slovenija
18 ogledov

Zakonito? Nezakonito? Nič.

Odbor je razpravljal o zapori severne ljubljanske obvoznice zaradi protesta podi Žurnal24 main
Promet. Na seji o zapori obvoznice med odprtjem Stožic brez glasovanja.
Malo o vsebini
Seja. Po koncu seje odbora za promet je predsednik Janko Veber (SD) povedal, da je bilo vsebinske razprave zelo malo. “Verjetno so ugotovili, da težko sodelujejo. Niso napovedali obstrukcije,” pa je ugibal o razlogih za odsotnost nekaterih poslancev.

“Koalicija je izvedla očitno dogovorjeno obstrukcijo,” je po koncu seje odbora za promet, kjer so obravnavali zaprtje severne ljubljanske obvoznice za tovorni promet med odprtjem dvorane v Stožicah, povedal Jožef Jerovšek, poslanec SDS. Na seji namreč niso glasovali, ker so bili nesklepčni.

Po besedah predsednika odbora, Janka Vebra iz SD, bi sicer lahko glasovali le o enem od treh sklepov, ki govori o seznanitvi odbora z okoliščinami zapore, dva o razrešitvi glavnega republiškega inšpektorja Jurija Kosa pa pristojnosti odbora presegata.  

“Odločil je zakonito” 

Spomnimo, prometni inšpektorat je obvoznico zaprl zaradi napovedanega protesta podizvajalcev del v Stožicah. Opozicija trdi, da je bilo zaprtje nezakonito, s političnim ozadjem. Po besedah Jerovška so z napovedjo zapore zaradi preobremenjenosti ceste strašili ljudi.

Tisti, ki je odredil zaporo Stožic, je kršil zakonodajo. To je storil brez osnov in je tudi odgovoren.
Branko Marinič, SDS

Kot je dejal generalni direktor policije Janko Goršek, je bila za zaporo ceste dovolj že ogrožena varnost udeležencev v prometu, poudaril pa je, da političnih pritiskov ni bilo. Kos je dodal, da je inšpektor o zapori odločil zakonito, Igor Jakomin s prometnega ministrstva pa, da razlogov za njegovo razrešitev ni.

Jerovšek je povedal še, da če so cesto zaprli zaradi tovornjakov, bi jo morali tudi ob koncertih v Stožicah, ko zaradi avtomobilov v okolici krožišča Tomačevo nastanejo zastoji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.