Slovenija
35 ogledov

Zalar: Janša kot Sanader

Zalar je dejal, da ima "Janša ta trenutek enak procesni položaj kot Ivo Sanader" Žurnal24 main
Kandidat za generalnega državnega tožilca Zvonko Fišer je sprožil oster spopad med ministrom za pravosodje Alešem Zalarjem in prvakom SDS Janezom Janšo.

"Janez Janša ima ta trenutek enak procesni položaj kot Ivo Sanader," je po poročanju Pop TV danes dejal pravosodni minister Aleš Zalar. "Nisem v enakem položaju kot Sanader," odgovarja Janša in Zalarju sporoča, da je minister v enakem položaju, kot je bil Tomaž Ertl pred 20 leti, ko je javno zagovarjal kršitev človekovih pravic.

Janša: Zalar kot Ertl
Vse se je začelo s prijavo Zvonka Fišerja na mesto generalnega državnega tožilca. Fišer je sicer edini kandidat za mesto, ki ga zdaj zaseda Barbara Brezigar. Janša je namreč včeraj dejal, da je Fišer v preteklosti kršil človekove pravice, podobno kot Branko Masleša, ki je postal predsednik vrhovnega sodišča. Po mnenju Janše je zato edino merilo te vlade, da "imenuje deklarirane kršitelje človekovih pravic".

"Vrhovno državno tožilstvo je tisto, ki obtožuje Janeza Janšo korupcijskega kaznivega dejanja in zdaj isti Janez Janša napada kandidata za generalnega državnega tožilca, ki naj bi vodil vrhovno državno tožilstvo. Mislim, da je to dovolj zgovorno, Janez Janša ima ta trenutek enak procesni položaj kot Ivo Sanader," je danes dejal Zalar. Janša odgovarja, da Zalar ščiti kršitelje človekovih pravic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.