Slovenija
14 ogledov

Zalilo dom starejših občanov

Tudi danes dopoldne je možno, da bodo gasilci še črpali vodo, a kaj hujšega ni p Žurnal24 main
V Prekmurju zalilo dom starejših občanov, gasilci so morali zavarovati tudi streho hiše, drugod po Sloveniji noč kljub obilnemu deževju in grmenju minila mirno.

Sinoči okrog 22:30 je meteorna voda zalila kletne prostore doma starejših občanov v naselju Rakičan v občini Murska Sobota. Gasilci so vodo že izčrpali. Njihovi kolegi iz prostovoljnega gasilskega društva Pušča pa so se med dežjem borili s prekrivanjem strehe stanovanjske hiše. Pred dežjem so jo zavarovali s folijo, sporočajo iz urada za zaščito in reševanje. Od drugod po Sloveniji ne poročajo o večjih težavah.

Danes dopoldne se obeta še veliko dežja, tudi neviht, zato še kakšne poplave zaradi meteorne vode niso izključene, vendar večje nevarnosti ni. Popoldne naj bi padavine končno ponehale.

Končno spet sonce

Aktualno vremensko napoved in napoved za prihodnje dni lahko preverite na našem vremenskem portalu vreme.net.

Jutri se končno obeta sonce, vendar le v vzhodni in osrednji Sloveniji, zahod bo še vedno močil dež, možne so tudi nevihte. Na Agenciji za okolje in prostor pa nato napovedujejo suh torek; na vzhodu sončno, drugod pa spremenljivo oblačno. Temperature se bodo vrtele okrog 27 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.