Slovenija
6066 ogledov

Zalilo podhod, vozila plavala na vodi

Celovška cesta Žurnal24 main
Poplave, udari strele in razkrite strehe. Gasilci so imeli zjutraj polne roke dela.

Zaradi močnega deževja so morali gasilci v Ljubljani danes zjutraj na več mestih črpati vodo. Med drugim je zalilo podhod na Celovški pred križiščem s Tivolsko cesto, ki je bil zaradi vode na cestišču nekaj časa tudi zaprt. 

Ob 3.35 ponoči je po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje pri Gorenjem Vrhpolju v občini Šentjernej strela udarila v kozolec in povzročila požar. 

Kozolec popolnoma pogorel

"Kozolec, velikosti okoli pet krat dvanajst metrov, in suho seno v njem sta popolnoma zgorela," navajajo pri URSZR. "Požar so pogasili gasilci PGD Gorenje Vrhpolje in Šentjernej. Gasilci PGD Gorenje Vrhpolje so do jutra ostali na požarni straži."

Strela je ob 0.33 vklopila tudi sireno na Hotelu Žusterna na Istrski cesti v Kopru. Gasilci GB Koper so odšli na kraj dogodka in jo izklopili.

Veter razkril streho

Ob 3.02 pa je v Svibniku pri Črnomlju veter razkril folijo na strehi stanovanjske hiše, ki je bila zasilno prekrita po neurju. "Gasilci PGD Črnomelj so folijo pritrdili nazaj na streho," navajajo pri URSZR.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 10:04 14.avgust 2018.

    Tegale voznika je treba še kaznovat , kajti temu podhodu se to redno dogaja . Listje zamaši odlivna kanala , nastane majhna poplavica , ki premami take bedake, kot je lastnik tega Opela , da zapeljejo skozi lužo , ki ...prikaži več jim pa ugasne motor. Potem pa voda začne naraščati in avto poplavi ! Hec pri vsem tem pa je , da se iz tega lahko izvlećeš brez problema , če daš v drugo in štartaš -verglaš motor . Pametnjakoviči pa tudi luči ne ugasnejo in verglajo v leru , dokler ne ispraznijo akomulatorja .