Slovenija
15 ogledov

Zaliti z vodo in obupom

Žurnal24 main
Povodenj. Hiše zalite, starejši in bolni preseljeni, poplavljeni tudi poslovni objekti.

Česa takega ne pomnim,” je dejal starejši domačin in zrl na kostanjeviški otok, ki ga je v celoti zalila voda, promet po njem pa je mogoč le s čolni. Šola in vrtec sta zaprta, na varno so umaknili bolne in starejše, a ne vseh, saj nekateri nočejo s svojih poplavljenih domov. “Nameravali smo jih preseliti v osnovno šolo, kjer bi bilo poskrbljeno tudi za topel obrok, a so raje odšli k sorodnikom,” je povedal kostanjeviški župan Mojmir Pustoslemšek.

Krka na otoku počasi upada, medtem pa z grozo ugotavljajo, da se nov poplavni val pomika iz Krakovskega gozda in ogroža Malence in Koprivnik, zalilo je že nekaj cest in objektov, med drugim novozgrajeno gostilno Žolnir. “Voda se hitreje vrača kot Krka upada,” ugotavljajo v Kostanjevici.

Sadike splavale po vodi
Radu Kramerju, ki se ukvarja s pridelavo zelenjave, je voda zalila poldrugi hektar zelja in več kot deset tisoč sadik paprike in paradižnika, posajenega v rastlinjakih. Vendar ga, kot pravi, bolj kot za izpad dohodka skrbi, kaj bo z delovnimi stroji, ki so ostali ujeti v vodi.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.