Slovenija
73 ogledov

Ni prič in niso našli orožja, policisti pa prepričani, da so našli morilca

žalna seja S. D.
Umorjenega direktorja Janka Jamnika naj bi - kot odkriva policija - iz maščevanja ubil nekdanji zaposleni na inštitutu, ki ga je Jamnik odpustil iz krivdnih razlogov leta 2009. Razlog umora naj bi bilo torej maščevanje.


"Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so včeraj  pozno zvečer privedli 59-letnega moškega iz Ljubljane ki preiskovalnemu sodniku ljubljanskega okrožnega sodišča in ga kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega  dejanja umora," za Žurnal24.si potrdijo na Generalni policijski upravi. Preiskovalni sodnik je zoper osumljenca odredil sodno pridržanje.

"Deloval je sam"

Kot smo že poročali, priprti nekdanji zaposleni na Kemijskem inštitutu, je z umorjenim direktorjem Jankom Jamnikom navzkriž prišel že leta 2009, Jamnik je osumljenca odpustil iz krivdnih razlogov. Svojo pravico je iskal na več načinov, med drugim tudi na sodišču, vendar neuspešno. "Zato se je stopnjevalo njegovo nezadovoljstvo in sovraštvo do žrtve," je povedal direktor NPU-ja Darko Majhenič.  Na zaslišanju svojega dejanja ni priznal, ves čas se je zagovarjal z molkom. Alibija za večer, ko se je zgodil zločin, priprti nima.

Iz maščevanja naj bi se po ugotovitvah policije 16. decembra ovadeni prikradel svojemu nekdanjemu direktorju za hrbet ter ga hladnokvrno ustrelil z dvema streloma v glavo. Imena storilca policija zaradi varstva osebnih podatkov ne razkriva. 

Smodnik s tulca in na telesu osumljenca se ujemata

Policija na podlagi zbranih dokazov meni, da je priprti deloval sam. Orožja, s katerim naj bi umoril Jamnika, sicer niso našli, so pa na kraju zločina našli tulec velikosti 7,65 mm. Sledi na tulcu ustrezajo delcem smodnika, ki so jih našli na telesu priprtega, poleg tega pa to, da je bil v času umora osumljeni na kraju zločina, kažejo tudi podatki o prometu na njegovem mobilnem telefonu. Ovadeni je član strelskega društva in slovi kot dober strelec, dovoljenja za orožje pa nima. Morilskega orožja policisti sicer niso našli, kljub temu pa Majhenič meni, da so za ovadbo zbrali dovolj trdnih drugih dokazov.

Povezav z mafijo policija ni našla

Kot je danes izpostavil Majhenič, preiskava ni pokazala, da bi bil umor tudi še kako drugače povezan z poslovanjem Kemijskega inštituta.

Majhenič je po doslej zbranih podatkih izključil kakršnokoli možno povezavo zločina z nekdanjo zaposleno na Kemijskem inštitutu, ki je bila ravno tako odpuščena iz krivdnih razlogov. Prav tako nič ne kaže, da bi bila v ozadju kakršnakoli povezava z organiziranim kriminalom.

Komentarjev 8
  • sintesi 08:41 25.december 2014.

    Res? Kje pa ti živiš? Beri, poslušaj, koliko ti bo uspelo razumeti je drugo vprašanje! Vsak dan kak nov SDS član ali podpornik ovaden, osumljen, fanatiki pa na polno z žaljivkami nad tiste ki si drznemo podvomiti v mesijo Kalimerota ...prikaži več in njegove oprode!!!!!!Tole si preberi in predvsem vsi tisti ki se derejo o lustraciji:http://www.gibanje-ops.com/prispevki-razlicnih-avtorjev/41-prispevki-razlicnih-avtorjev/589-kdo-je-v-resnici-ivan-janez-jana-in-kakno-vlogo-igra-e-od-afere-jbtz-1988-naprej-

  • allstarr111 01:13 25.december 2014.

    In v bistvu bi moral kak novinar kdaj pa kdaj tudi v arest to je dejstvo.zakaj ???zato ker oblikuje javno menje, zdej bo obveljala (čeprav mogoče je celo res) teza da je ubijal iz maščevanja ker ...prikaži več ga je odpustil.V bistvu pa tega nihče ne ve, niti mogoče nikoli ne bomo izvedeli pravih razlogov, ampak javnost bo potolažena "aha ga je ustrelu iz maščevanja" dajte "novinarčki" pustit SODIŠČU naj odločim čeprav ne bo vedno točno ugotilo kaj je motiv, ampak naj vsaj prej poizkusi !!ssbo šlo JA ???

  • mph 20:58 24.december 2014.

    Pohvale policiji.