Slovenija
24 ogledov

Zalokar Oražmova: "Za zdaj ostajam"

Alojz Posedel in Vili Trofenik sta obiskala kolege iz DeSUS-a.(Foto: X1) Žurnal24 main
Cveta Zalokar Oražem je vprašanji TEŠ6 in Masleše odprla, a ni izstopila. Zaostrili pa so odnos do DeSUS-a in s tem se strinja tudi Zalokar Oražmova.

"Za zdaj ostajam v Zares. Razpravo o TEŠ6 smo odprli. Ko jo bomo opravili, bom sprejela dokončno stališče, kako naprej," pravi poslanka Zares Cveta Zalokar Oražem. Čeprav se je dopoldne ugibalo, da naj bi prestopila celo v DeSUS, se strinja s sklepom, ki so ga sprejeli danes. Povzel nam ga je podpredsednik stranke Franco Juri: "DeSUS naj jasno pove, ali sedi na enem stolu, ali dveh. Koalicija tako, da DeSUS noče podpirati zakonov, ki jih predlaga njen minister, ne more nadaljevati."

Pismo, ki ga ni bilo
V Zares so pretresali slabo voljo Cvete Zalokar Oražem zaradi stanja v stranki po aferi TEŠ6. Poslanka je nameravala pisati celo pismo, a je namero, kot je povedal Juri, opustila, saj so problem rešili kar ustno. Zalokar Oražmova naj bi terjala odgovore, kakšna je v aferi TEŠ vloga posameznih članov Zares, denimo direktorja direktorata za energetiko Janeza Kopača. Neuradno je iz Zares slišati, da naj bi bil povod za slabo voljo poslanke tudi njena naklonjenost menjanemu šefu TEŠ Urošu Rotniku.

Kaj sta počela v DeSUS?
Sta pa s sestanka poslancev Zares predčasno odšla Alojz Posedel in Vili Trofenik, za katera se že dalj časa ugiba, da prestopata drugam. Juri ni vedel, kam sta odšla, mi pa smo ju ujeli ob prihodu iz poslanske skupine DeSUS. O prestopu sicer nista želela govoriti, odšla sta na kavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.