Slovenija
19 ogledov

Zalokar Oražmova zapušča Zares

Cveta Zalokar Oražem je nedavno izstopila iz stranke Zares. Če se v parlament, k Žurnal24 main
Zalokar Oražmova napovedala odhod iz stranke Zares. "Materializirala je dosedanje večkratno obnašanje," pravi Kek. V SDS čakajo na sestanek predsednikov parlamentarnih strank.
Golobič bo odstopil dan pred napovedanimi referendumi. Več TUKAJ.

Poslanka Zaresa Cveta Zalokar Oražem je potrdila, da v naslednjih dneh dokončno odhaja iz stranke, do vrnitve Gregorja Golobiča v poslanske klopi pa bo ostala članica poslanske skupine.

"To je bila logična posledica zadnjega dogajanja. V tem trenutku je prišlo do nekega preloma, saj je jasno, da odhajam iz državnega zbora. Nekaj časa me sedaj ne bo, bom odsotna. V poslanski skupini bom ostala do prihoda Golobiča v parlament. Ne nameravam prestopiti v nobeno stranko," nam je svojo odločitev komentirala Zalokar Oražmova.

Odhajam razočarana, vendar pa čutim soodgovornost za trenutno situacijo v stranki, ki je očitno izgubila kompas.
Cveta Zalokar Oražem

"Volitve najhitreje jeseni"
Zalokar Oražmova upa, da Slovenija ne bo spreminjala ustave v zvezi s predčasnimi volitvami, saj bi to po njenem mnenju pomenilo sistem, ki je podoben italijanskemu, kjer predsednik države lahko po svoji volji razpušča parlament, kar pa pomeni določeno nestabilnost. "Mislim, da bodo kolegi v parlamentu odločitev o predčasnih volitvah še precej zavlačevali. Pričakujem, da bodo volitve najhitreje jeseni, če bo do njih seveda sploh prišlo," poudari poslanka in doda, da padec pokojninske reforme še ni tako gotov, kot je trenutno videti.

"Materializirala je dosedanje večkratno obnašanje," pa o njenem odstopu pove poslanec Zaresa Franci Kek. "Potezo je verjetno želela potegniti malo kasneje, vendar je zaradi dejstva, da zapušča parlament, zapustila še stranko," dodaja. Na vprašanje, ali z Zalokar Oražmovo še kdo deli mnenje, da bi moral Golobič odstopiti še z mesta predsednika stranke, pa odgovori: "Na zadnjem preverjanju je dobil nekaj čez 70-odstotno podporo, tako da o tem razmišlja še nekaj ljudi."

SDS Pahorju: čakamo tvoj odgovor
"Slovenija pričakuje, da politiki, ki ne delujejo v interesu ljudstva in ki niso sposobni učinkovito voditi države, odidejo. Takoj. Ne čez mesec ali dva. Pri tem zamenjava vladnega sedeža za sedež v parlamentu ne pomeni nikakršne rešitve, pač pa odlaganje in poglabljanje problema," so v sporočilu za javnost zapisali v SDS.

Ker se po njihovem mnenju Slovenija sooča z neoperativno vlado in ker je zaupanje ljudi na ničelni točki, bi bilo oblikovanje druge vladne ekipe, ob nespremenjeni politični sestavi parlamenta, "neproduktivno dejanje". Od Pahorja tako zahtevajo odgovor glede predloga SDS o sklicu sestanka predsednikov parlamentarnih strank, na katerem bi se pogovorilo o izvedbi predčasnih volitev in upravljanju države v prehodnem obdobju.

"Odgovora od premierja Pahorja še vedno nismo prejeli, predsednik državnega zbora pa je v javnem odzivu dejal, da tak sestanek ni potreben, ker ni vladne krize, zato tudi predčasne volitve niso potrebne," so še zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.