Slovenija
29 ogledov

Žalovanje za umrlo zobozdravnico

Zobozdravniki Žurnal24 main
Na ljubljanskih Žalah so se poslovili od zobozdravnice, ki jo je minuli četrtek do smrti zabodel 29-letni moški.

Na ljubljanskih Žalah so se danes poslovili od zobozdravnice, ki jo je minuli četrtek v zobozdravstveni ordinaciji zdravstvenega doma v Ljubljani zabodel 29-letni moški. Dogodek je v javnosti sprožil vprašanja o varnosti zdravniškega osebja, ki naj bi na nasilje in druge napake v zdravstvenem sistemu opozarjalo že dlje časa. Zdravniška zbornica Slovenije je vse zobozdravnice in zobozdravnike javno pozvala, naj se danes v času pogreba umorjene zobozdravnice v znak solidarnosti priključijo uri žalovanja.

Direktor Zdravstvenega doma Ljubljana Zvonko Rauber je dejal, da na neurejene razmere v zdravstvu opozarjajo že dolgo. "Ob tem dogodku pozivamo ministrstvo za zdravje, Zdravniško zbornico Slovenije, zavarovalnice in zavode, naj uredijo zdravstveni sistem, predvsem pa finančne zadeve," je menil. Ob tem je opozoril na to, da ima en zobozdravnik v oskrbi preveč bolnikov, njihovo delo pa naj bi bilo podcenjeno. "Zobozdravniki so preobremenjeni, čakalne vrste so dolge in tako ne moremo zagotavljati kakovostne oskrbe bolnikov," meni Rauber. Zdravniška zbornica si bo prizadevala, da bi bili uporabniki v doglednem času deležni kakovostnejših storitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.