Slovenija
3 ogledov

Založena depeša bo še razburjala

Junij je bil na cestah najbolj varen mesec v zgodovini samostojne Slovenije. Žurnal24 main
Policija mora na zahtevo notranjega ministrstva pripraviti kronološko poročilo o postopku zoper uslužbenca sektorja, ki naj bi zakrivila nepravilnosti v primeru založene depeše avstrijskih varnostnih organov.

Notranje ministrstvo namreč želi ugotoviti, ''kako so bili vodeni disciplinski in delovnopravni postopki in ali držijo očitki nekdanjega ministra za notranje zadeve Dragutina Mateja, da so bili disciplinski postopki namerno vodeni tako, da so zastarali''.

Kot je znano, je disciplinski postopek zoper Hinka Privška v zvezi z zapletom zaradi založenih depeš v zadevi Patria zastaral in je bil zato ustavljen. Privšek se je tako vrnil na sektor za mednarodno policijsko sodelovanje v Ljubljano.

Vrnitev Privška na področje dela Interpola je nekdanji minister Mate označil za ''še en dokaz več v vrsti sumničenj in domnev, da je bila cela afera Patria skonstruirana in politično motivirana''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.