Slovenija
28 ogledov

Zamaka iz kanalizacije

Na občini pravijo, da bo sanacija kanalizacije, ki zamaka v knjižnico, izvedena Žurnal24 main
Knjižnica. Za zamakanje naj ne bi bila kriva pomanjkljiva obnova.

Postojna. Naši bralci so nas opozorili na nič kaj prijetno podobo in vonjave na stopnišču knjižnice, obnovljene pred manj kot enim letom.

1,7 milijona evrov
Vrednost.
Za obnovo in razširitev knjižnice z osem tisoč člani, ki je zdaj za skoraj dvakrat večja kot pred obnovo, je občina namenila 1,7 milijona evrov, 240 tisoč je pridobila od ministrstva za kulturo.

Zamaka od sosedov
Na Občini Postojna, ki je bila investitor, pojasnjujejo, da je zamakalo že po koncu obnove, in sicer iz dotrajane kanalizacije v sosednjem objektu. “Tega med obnovo ni bilo mogoče predvideti, prav tako takrat ni bilo mogoče posegati v sosednji objekt,” razlagajo.

Tudi v ajdovskem podjetju Marc, ki je bilo izvajalec del, pravijo, da težave s kanalizacijo v prejšnjem projektu niso bile zajete, da pa so od investitorja prejeli povabilo k oddaji ponudbe za sanacijo. Razpisni rok poteče danes.

Vlaga se ne širi več
V knjižnici so na več delih vidne tudi posledice vlage, ki so nastale jeseni po odprtju. “Izvajalec bo v skladu z garancijo pomanjkljivosti na lastne stroške odpravil do konca junija,” odgovarjajo na občini. V podjetju Marc pa razlagajo, da so težave z vlago posledica projektne dokumentacije, a da so z investitorjem dogovorjeni za sanacijo.

Tatjana Gornik Baraga, direktorica knjižnice, ocenjuje, da ne gre za nič alarmantnega, pač pa pričakovane posledice, saj so obnovitvena dela potekala razmeroma hitro in tudi v slabih vremenskih razmerah. Novih poškodb zaradi vlage pa ni. Sicer so po besedah direktorice zaposleni v obnovljenih prostorih zadovoljni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.