Slovenija
50 ogledov

Zamašek na zamašek

Z izkupičkom od prodanih zamaškov bodo Simonu kupili protezi, ki ju potrebuje po Facebook
Z zbiranjem lahko ponesrečenemu padalcu pomagate tudi vi.

Skoraj dva meseca je že od tega, ko se je življenje 28-letnega Simona Vogrinca obrnilo na glavo. Po nesreči na Jahorini, kjer je s padalom pristal na minskem polju in ostal brez nog, v prihodnost gleda z optimizmom. Počuti se dobro in za praznike pride tudi domov, so nam zaupali njegovi bližnji.

Do zdaj že deset ton

"Vsak od nas lahko Simonu pomaga z zbiranjem plastičnih zamaškov," pravi Mitja Kraut, ki sodeluje pri zbiranju zamaškov. "Prvi odzivi so dobri in presenečen sem, da so še danes ljudje pripravljeni tako pomagati," dodaja. Denar od zbranih zamaškov bo odkupilo podjetje za recikliranje odpadkov, z njim pa bodo Simonu kupili nad- in podkolensko protezo.

Ocenjujejo, da so do zdaj zbrali okoli deset ton zamaškov; njihov prvotni cilj je bil zbrati jih desetkrat toliko, a veseli bodo, če jih bo še več, saj bodo Simonu tako omogočili še kakovostnejše življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.