Slovenija
5 ogledov

Zamik elektronske cestnine

O "viziji prihodnjih odnosov med vlado, Darsom in DDC" se bodo znova pogovarjali Žurnal24 main
Namesto v začetku leta 2012 je zdaj predvidena sredi leta.

Elektronsko cestninjenje bo uvedeno v prvi polovici leta 2012, je včeraj napovedala prva dama Darsa Mateja Duhovnik. Akcijski načrt je sicer predvideval, da bo cestninjenje brez ustavljanja uvedeno že ob začetku leta 2012.

Namesto za ceste za DDV

Dars je sicer včeraj obiskal predsednik vlade Borut Pahor in povedal, da razmišljajo, da bi odprli novo poglavje v zgodovini Darsa. Ena od idej je javno-zasebno partnerstvo pri gradnji odsekov cest, ki niso cestninjene. Zasebnik bi financiral gradnjo, potem pa bi svoj vložek v več obrokih dobil iz proračuna.

Vlada bo predvidoma že danes odobrila poroštva za več kot 300 milijonov evrov novih posojil Darsa. Po naših informacijah bo davčna uprava Darsu naložila, naj podoben znesek, okoli 300 milijonov evrov, vplača v proračun, saj več let ni obračunaval davka na dodano vrednost, čeprav bi ga moral. Da davek ni bil plačan, je odkrilo najprej računsko sodišče, potem pa se je Darsa lotila še davčna uprava.

Dars bo sicer konec meseca odprl nov odsek dolenjske avtoceste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.