Slovenija
33 ogledov

Zamik zaradi zahtev domačina

Boštjan Čokl upa, da projekta ne bodo zavrli dolgotrajni postopki pri pridobivan Žurnal24 main
Bohinj. Novo smučišče naj bi začeli graditi novembra, smučanja letos še ne bo.

Projekt novega največjega smučišča v Sloveniji 2864 Bohinj je po pričakovanju dobil zeleno luč države, bo pa zmanjkalo časa, da bi ga odprli po načrtih. Z ocenjeno vrednostjo 50 milijonov evrov velja po ocenah snovalcev za največjo integralno investicijo v smučišče v Evropi.

Na izsiljevanje niso pristali

Novo smučišče naj bi zgradili med Bohinjsko Bistrico, Ravnami in Sedlom pod Malim vrhom, uredili pa blizu 50 kilometrov prog. Ponujalo naj bi zaposlitev 70 osebam, ključno pa pripomogel tudi k razvoju turizma, ki na območju Bohinja zadnja leta stagnira. Prvotno naj bi novo smučišče začeli graditi poleti, odprli pa v prvi polovici decembra, vendar se je postopek zapletel.

“Lastnik zemljišča in apartmajev ob novem smučišču, ki je tudi že pred leti poskusil onemogočiti delovanje smučišča Kobla, je poskušal zase izsiliti večmilijonsko korist. Ker smo se z več kot 70 drugimi lastniki zemljišč uspešno dogovorili in podpisali povsem enake pogodbe, na takšno izsiljevanje nismo mogli pristati,” pojasnjuje prokurist podjetja MPM, Boštjan Čokl. Lastnika ni želel imenovati, pravi pa, da ga domačini zelo dobro poznajo.

Zamik za dva meseca

Projekt novega smučišča se bo po Čoklovih ocenah zamaknil za dva meseca, kolikor traja uradni postopek pridobitve stavbne pravice. “Računamo, da bomo lahko začeli graditi novembra,” je dejal, hkrati pa potrdil, da zaradi sprememb terminskega načrta letos smučanja še ne bo, pač pa bo prihodnjo zimo. “Zaradi zapletov bomo celoten projekt namesto v predvidenih dveh speljali v eni fazi, kar je na neki način še bolje,” je dejal.

K projektu je pritegnil soinvestitorja, drugega največjega proizvajalca smučarskih naprav na svetu, sicer pa je Čokl na pomislek, da so investicije v smučarsko infrastrukturo tvegane, že spomladi dejal, da ima širše območje Bohinja z Bledom in Kobaridom na račun 14 tisoč postelj ogromen 
potencial.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.