Slovenija
1 ogledov

Zamud ni

Novi temelji imajo do 15 pritrdilnih mest in ni skritih elementov, zato bodo laž Žurnal24 main
Žičnico, ki jo gradijo na Pohorju, bi radi odprli pred božičem.
"V zakonu o žičničarstvu jasno piše, da kdor koncesijo za gondolo že ima, lahko novo pridobi brez javnega razpisa," je ponovno pojasnil Drago Rataj, direktor Športnega centra Pohorje, ki upravlja pohorsko žičnico. Obenem je zatrdil, da imajo pravnomočno veljavno gradbeno dovoljenje in da dela tečejo po načrtu.

"Postavljena je polovica temeljev za spodnjo in zgornjo postajo nove gondole. Računamo, da bi konec novembra začeli s helikoptersko montažo opreme po trasi. Naša želja je odprtje pred božičem," je dodal Rataj.

Za otroke ceneje
Sicer pa bo od ponedeljka v predprodaji možno kupiti dnevne in celoletne smučarske karte.

"Pocenili smo karte za otroke in postavili simbolno ceno nočne smuke. Cene celoletnih smučarskih vozovnic so za 20 odstotkov nižje kot lani. Za odrasle stanejo 480 evrov, za mladino 400, za otroke pa 280 evrov," je povedal direktor Pohorske vzpenjače Srečko Jesenšek in dejal, da ne računajo na upad smučarjev, saj bodo do novega leta druge naprave delovale nemoteno in bo dostop možen prek sedežnic.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.