Slovenija
26 ogledov

Zamuja več kot 500 ur

“To, da sem vam na voljo, je moje delo, za katerega sem plačan. In to dobro,” je Žurnal24 main
Koprski podjetnik. Še kar čaka odgovor premierja, ki naj bi da dobil v roku 48 ur.

Obljuba. “Kaj konkretno, katero ministrstvo?” je spraševal predsednik vlade Borut Pahor in si pozorno zapisoval težave, ki mu jih je ob obisku primorskih gospodarstvenikov 17. marca v Kopru našteval podjetnik Emil Grižon. “Odgovor dobiš po mejlu v roku 48 ur,” je nato javno obljubil premier. In ure so tekle.

Direktor podjetja Finali Trading (ukvarja se z zbiranjem in predelavo gradbenih odpadkov), ki je lani najhitreje rastoče podjetje primorsko-notranjske regije, je razočaran. “V tej gospodarski krizi, ko je na kolenih tudi gradbeništvo in ko se bojujemo, da bi dobili izkop enega jarka, se vladna koalicija raje ukvarja sama s seboj. Na odgovore ministrstev na naše vloge pa čakamo od tri do šest mesecev,” je komentiral Grižon.

Institucijam je treba verjeti?

500 ur namesto obljubljenih 48 že čaka na odgovor vlade koprski podjetnik.

Na javno obljubljeni odgovor čaka podjetnik že več kot 500 ur; če odštejemo konce tedna in praznike, pa 264 ur. V Pahorjevem kabinetu sicer trdijo, da je med svojim mandatom govoril z nekaterimi predsedniki uprav podjetij in da je njegovo stališče, da se nanj lahko obrne vsak predsednik uprave, če meni, da je to potrebno. Grižon je eden od njih: “Pa me pošiljajo k šefinji kabineta Simoni Dimic, od nje pa preusmerjajo na neke druge ljudi ... Na Obali bi se morala končno odpreti ena večja deponija za izkopne materiale. Skupaj s predstavniki kmetijskega in okoljskega ministrstva bi morali doreči odprte zadeve. Zdaj se namreč ob vseh večjih gradnjah v bistvu odlaga material večinoma na črno in v večjih količinah od dovoljenih.”

Ste verjeli, da bo premier Pahor izpolnil obljubo? “Verjamem v naše institucije – in premier je ena od njih,” pa se je konkretnemu odgovoru izognil direktor primorske gospodarske zbornice Tomaž Može.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.