Slovenija
27 ogledov

Zanašali so se eden na drugega

Žurnal24 main
Svojcev o smrti pacienta, ki je umrl na poti iz ljubljanskega UKC v novomeško bolnišnico, ni obvestil nihče. Prav tako ne policije, ki bi to lahko storila namesto njih.

"Našo zdravnico so poklicali, potem ko se je šofer ustavil v domu starejših občanov v Grosupljem, da bi oddal enega varovanca, in ugotovil, da je eden od treh pacientov v rešilcu mrtev," je povedal Janez Mervič, direktor Zdravstvenega doma Grosuplje. "Pacienta so oživljali, ko je prišla zdravnica, je lahko ugotovila le smrt," je povedal in poudaril, da gre za zelo vestno in natančno zdravnico.

Zdravnica je po njegovih besedah napisala mrliški list in napotnico za obdukcijo ter sestram v domu naročila, naj obvestijo svojce. Zakaj tega niso storile, nam ni uspelo izvedeti, prav tako ne, zakaj šofer reševalnega vozila ni obvestil UKC, kjer so imeli podatke o pacientu, da bolnika ni prepeljal do napotene lokacije. O dogodku tudi ni bila obveščena policija. "Po do zdaj preverjenih informacijah policija ni prejela obvestila, prošnje glede obveščanja svojcev," je povedal Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana.

Na UKC so pojasnili, da so 80-letnika prvič sprejeli 13. decembra. 10. januarja je bil hospitaliziran zaradi diagnostike, 19. januarja pa na pregledu v specialistični kardiološki ambulanti zaradi lažje kapi. "Po dogovoru so se odločili, da ga bodo premestili v novomeško bolnišnico, da bi v varnem okolju počakal na poseg, predviden za 28. januar," so povedali v službi za odnose z javnostmi UKC. "Pacient je bil pred premestitvijo stabilen."

Svojci so, kot smo poročali že včeraj, za smrt izvedeli šele naslednji dan, ko so želeli na obisk k bolniku v novomeško bolnišnico. Tam so jim povedali, da 80-letnika ni pri njih, ko so klicali na UKC, pa so jim dejali, da so ga že dan pred tem odpeljali v Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.