Slovenija
24 ogledov

Zanikajo ukinitev Fructala

“Kar se tiče Fructala in njegove prihodnosti, smo tu, da ga razvijamo, in ne da Žurnal24 main
Združitev podjetij. Uprava: Interpretacija ZZP o ukinitvi Fructala je napačna.
Poslovanje je stabilno.
Kriza še ni popustila. Lani je Fructal ustvaril 54,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje. Dobiček iz poslovanja je znašal 1,5 milijona evrov oziroma za 57 odstotkov več kot leta 2008. Trendi v prvem letošnjem kvartalu so podobni, saj gospodarska kriza še ni popustila.

Z veliko zaskrbljenostjo spremljamo napoved Pivovarne Laško, da bo vsa svoja podjetja združila pod eno streho. To pomeni tudi ukinitev ajdovskega Fructala, ki se je po dolgih letih agonije in po prevzemu s strani Pivovarne Union končno postavil na noge in začel uspešno poslovati,” se glasi eno od stališč gospodarskega foruma Zveze za Primorsko (ZZP).

V ZZP tudi ostro protestirajo proti dejstvu, da bodo “na Primorskem izgubili Fructal zato, ker je prejšnja vlada neodgovorno omogočila nerealen tajkunski prevzem skupine Laško”, in dodajajo, da bodo “račun za to znova plačali Primorci”.

Poslovanje ocenjujemo kot zadovoljivo, saj dobičko-
nosnost ohranjamo na ravni prejšnjega leta.
Uprava družbe

Bojazen ZZP je odveč
Iz uprave ajdovske družbe, ki jo od 1. aprila vodi Drago Kavšek, so včeraj sporočili, da je Fructal pomemben del v nadaljnjem razvoju Skupine Pivovarna Laško. “Pogodbeni koncern, ki ga je maja predstavila uprava skupine, je le osnova za uresničitev poslovnega modela, ki bo zagotovil učinkovito operativno poslovanje skupine,” so dodali v upravi Fructala in zagotovili, da je bojazen ZZP odveč, interpretacija, ki jo podaja, pa napačna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.