Slovenija
16 ogledov

Zanima jih vse, kar je drago

Smiljan Mori je v Rusiji zelo priljubljen. Žurnal24 main
V Mariboru je opaziti vse več ruskih in ukrajinskih gostov, ki ne gledajo na denar.
"Na cene nikdar ne gledajo. Zanima jih le tisto, kar je najdražje. Ponavadi pride več žensk skupaj. Vse so urejene in oblečene v draga oblačila.Svetovati si pustijo redko. Plačujejo z gotovino, z bankovci po 200 in 500 evrov,“ nam je zaupala ena od mariborskih prodajalk v trgovini z oblačili višjega cenovnega razreda. Petične turistke iz Rusije ali Ukrajine po celodnevnem nakupovanju v nakupovalnih središčih pokličejo taksi, ki jim najprej odpelje v hotel blago, ki so ga nakupile, nato pa pride še po njih.

Iz leta v leto več bogatih Rusov in Ukrajincev
"V januarju smo imeli okrog 110 ukrajinskih in okrog 70 ruskih gostov. Največkrat se odločijo za bivanje v petzvezdičnem hotelu Habakuk, v zadnjem času pa sprašujejo tudi po hotelu Bellevue, ki je neposredno ob smučišču. Ruski gostje si zelo radi privoščijo sprostitev v naših 'wellness spa' centrih v Habakuku in v Bellevueju. V Mariboru ostanejo najmanj sedem dni,“ pravi Darja Slivnjak, pomočnica predsednice uprave Term Maribor d. d.

Nori na Smiljana Morija
Smiljan Mori je Mariborčan, ki veliko poslovno potuje v Ukrajino in Rusijo. "Na leto sem zagotovo več kot desetkrat v Rusiji, kjer prirejam tudi seminarje. Rusi in Ukrajinci, so zelo hvaležna publika. Zanima jih vse, kar je povezano z uspehom, motivacijo, ustvarjanjem bogastva ... V bistvu v teh državah skoraj uživaš status kakšne glasbene zvezde. Slikanje, podpisovanje knjig je tukaj kar običajna stvar, ljudje so se pripravljeni prerivati, prepirati in čakati v vrsti ure, samo da bi dobili avtogram ali se s teboj slikali. Nor občutek,“ razlaga znani slovenski motivator Mori, ki je trenutno v Rusiji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.