Slovenija
82 ogledov

Zanimajo jih izdelki, ki jih sami nimajo

Giuseppe Forlanelli je včeraj povedal, da se italijanski ponudniki zanimajo pred Žurnal24 main
Casa Italia. Bodo tudi slovenski izdelki prisotni v italijanskih trgovskih mestih v Savdski Arabiji?

“Projekt Casa Italia je rezultat sodelovanja s šejkom Abdulom Mohsinom, ki vodi poslovno skupino Al Hokair. Ta je v razvoj projekta vložila 1,5 milijarde evrov,” je včeraj povedal Giuseppe Forlanelli, snovalec projekta Trgovsko mesto oziroma Casa Italia v Savdski Arabiji.

Forlanelli je pojasnil, da so z omenjeno poslovno skupino že podpisali pogodbo za gradnjo 30 večjih trgovskih središč s ponudbo izdelkov prehrambene, pohištvene, avtomobilske in druge italijanske industrije. Da bi imela od tega projekta kaj tudi slovenska podjetja, so na območni gospodarski zbornici za severno Primorsko skupaj s Hitom pripravili poslovno konferenco z naslovom Možnosti sodelovanja Italija–Slovenija–Savdska Arabija na področju živilsko predelovalne dejavnosti, ki bo 3. marca v Hitovi Perli.

O dogodku so že obvestili vsa večja slovenska podjetja in proizvajalce, pri katerih bi lahko italijanski ponudniki v Savdski Arabiji nabavljali določeno živilsko blago, predvsem tako, ki ga sami nimajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.