Slovenija
26 ogledov

Zanimanje ugasnilo v ruševinah

Na mestu opuščene Pekove upravne stavbe je ostal le še kup železa in betona, spo Žurnal24 main
Porušen Peko. V okolici ni bilo dovolj parkirišč. Podjetniki od dražbe odstopili zaradi zahteve po rušitvi.

“Želimo le odgovor, zakaj objekt ni bil nikoli ponujen v prodajo v celoti, in razčistiti zadeve,” je na včerajšnji tiskovni konferenci dejal predsednik civilne iniciative Ivan Kapel. Konference se je udeležil tudi podjetnik Rihard Jerebic, ki je znova poudaril, da se je manjša skupina podjetnikov zanimala za odkup objekta, vendar so od dražbe odstopili zaradi zahtev o rušenju, kar je jasno razvidno iz razpisa dražbe. Na argumente občine o pomanjkanju parkirišč pa civilno iniciativo zanima, če bo zdajšnja površina zemljišča imela dovolj parkirišč za trgovski center.

30 kvadratnih metrov poslovnih površin po projektantskih normativih zahteva en parkirni prostor.

Vztrajajo pri pojasnilih
Za pojasnila smo zaprosili direktorja občinske uprave v Tržiču Draga Zadnikarja, v odgovor pa smo prejeli županov postopek prodaje in predlog občinskemu svetu za ustanovitev komisije, ki bi proučila pravilnost postopkov. Predlog ni bil sprejet, saj je bila izredna seja preklicana.

Odgovora na vprašanje, zakaj se občina ni odločila za ponudbo prodaje objekta v celoti, nismo prejeli. Iz Zadnikarjevih dokumentov je razvidno, da je občina v začetku marca 2008 začela zbirati nezavezujoče ponudbe za prvo fazo Poslovnega centra Tržič, a se je izkazalo, da projekt z nepremičninami nima zadostne osnove za delovanje, ker površina zemljišč ne zadošča normativom parkirnega mesta na 30 kvadratnih metrov poslovnih površin.

Za ureditev zadnjih na območju nekdanje vratarnice bi bil potreben nov razpis, a pri teh zemljiščih še niso bila urejena zemljiška razmerja. Ker pa se jim s ponudnikom ni uspelo dogovoriti, je bil postopek junija 2008 ustavljen.

Lani so predstavili nov poskus oživitve nepremičnin, a so zaradi premajhnega zanimanja na javni razpravi projekt opustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.