Slovenija
43 ogledov

Zanj bi 40 milijonov

Slovenija 27.02.14, palace hotel, hotel kempinski palace, portoroz, foto: suzana Suzana Kos
Obnovljen za 108 milijonov evrov, prodajajo ga za bistveno manj. Prihodnji teden poziv svetovalcem.

Za najbolj znani portoroški objekt, hotel Palace, ki so ga v času, ko je holding Istrabenz vodil Igor Bavčar, povsem prenovili, bo v kratkem začet formalni postopek prodaje. Istrabenz bo po naših informacijah namreč prihodnji teden v tujino poslal vabila izbranim finančnim svetovalcem, ki naj bi pomagali pri iskanju novega lastnika.

Draga prenova, slab izplen

Prenova hotela je stala nekajkrat več od sprva predvidene, po nekaterih neuradnih informacijah naj bi dosegla celo 108 milijonov evrov; zakaj je bila tako draga, pa pravzaprav javno ni bilo nikoli natančno pojasnjeno in očitno tudi s predvideno prodajo ne bo pokrita – želeni izkupiček, ki bi ga radi dosegli s prodajo, se namreč giblje okoli 40 milijonov evrov.

Kitajci na obisku

Portoroški hotel, zgrajen leta 1910 v času avstro-ogrske monarhije, so pri prenovi povsem podrli, pustili so le sprednjo stran stavbe, zdaj pa ga upravlja mednarodna veriga Kempinski, za kar ji Istrabenz tudi plačuje; koliko, je poslovna skrivnost. Hotel po izjavah dobro obveščenih popravlja svoj rezultat in pokriva tekoče poslovanje, da bi z njim poplačali najeta posojila za obnovo, pa ni realno. Tudi njegov tržni delež v številu nočitev v občini se povečuje; po javno dostopnih podatkih se giblje na ravni okoli petih odstotkov. Nedavno so v njem prenočevali tudi kitajski gostje, domnevni investitorji, ki jih je v Portorož pripeljal Gašpar Gašpar Mišič. Preizkusili so tudi hotel Metropol, a za zdaj kakšnega konkretnega zanimanja po naših informacijah niso pokazali.

Komentarjev 9
  • marko 12:19 02.marec 2014.

    To so tajkuni ki so se dokopali do državnega premoženja in ga uničili do konca ker oni v svojem življenju niso zaslužili niti za eno kavo kaj šele za eno plačo,sposobni gospodarstveniki ki si služijo z svojo pamet in sposobnost ...prikaži večt se ne petljajo v politiko ker jih tajkuni ki so trenutno na oblast uničijo in onesposobijo vse kar jim stopi na prste

  • patron 12:13 02.marec 2014.

    razliko naj pokrije, debeluh bavčar z nakradenih rezerv...... matr mu.....

  • marko 12:10 02.marec 2014.

    Hotel je vreden med 3 in 5 mio,to je vrhunska cena če jo bodo dobili,drugače ne vem če se tajkuni zavedajo kaj je 40 mio,uložek 40 mio imaš letni promet 80 mio prometa in imaš dobiček 2 do 3 mio,hotel ...prikaži več ima prometa samo da pokrie davek na neprimičnine in kdo bo dal več kot 3 mio je lahko smo tajkun ali mafijaž z drogo,,zelo dobro poznam kako se obrača denar če ga zaslužiš na pošten način,žalostno je da slovenci nasedajo na take neumne