Slovenija
17 ogledov

Zapade lahko še do 10 cm snega

Sneg v Ljubljani
1/14
Saša Despot
Sneženje bo čez dan ponehalo, jutri se nam obeta lep sončen dan.

Vremenoslovci napovedujejo, da bo sneženje čez dan počasi ponehalo, najpozneje na vzhodu države. Popoldne bo sneg predvsem na severovzhodu in ob obali prehajal v dež, drugod pa lahko zapade še od pet do 10 cm snega, je povedal dežurni meteorolog z Agencije RS za okolje Andrej Velkavrh.

Jutri bo delno jasno, celo sončno, z občasno zmerno oblačnostjo, le v severovzhodni Sloveniji bo dopoldne še pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 1, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 10 stopinj C.

V torek se ponovno obeta pooblačitev in manjša količina padavin, deloma dež deloma sneg, pravi Velkavrh. V sredo dopoldne bodo padavine ponehale, od četrtka naprej pa se nam obeta suho vreme.

Temperature bodo močno odvisne od sonca in oblačnosti, pravi Velkavrh. "Če bo bolj jasno, bodo noči hladnejše in temperature pod ničlo, čez dan od pet do sedem stopinj, če pa bo več oblačnosti, bo ta razlika manjša."

Snežna odeja se bo kljub visokim temperaturam, sesedanju in manjši količini dežja obdržala, pravi Velkavrh.

Največ snega je danes zapadlo v pasu od Julijskih Alp proti Notranjsko-Kočevskem. Tam je zapadlo krepko čez 30 cm.

Veliko ga je nasulo tudi v osrednji Sloveniji, v Ljubljani je 24 cm svežega snega. Lisca je dobila 28 cm, Vojsko 34, Rateče 30 cm, Črnomelj 20 cm, Novo mesto 24 cm, Vogel 40 cm, medtem ko je na Kredarici na dobre tri metre zapadlo še 15 cm snega.

Kakšne so razmer na cestah, preberite v članku Ne na pot, če res ni nujno.

 

Komentarjev 3
  • gec 17:17 24.februar 2013.

    scott,vaš kako uslugo bi naredil ljudem,če bi se spokal v 3.pm???

  • Oxxo 13:10 24.februar 2013.

    @Scott = PROVOKATOR, gnili SDS-ovec. GOTOFI ste!

  • Scott 09:33 24.februar 2013.

    Kriv pa zopet gospod Janez Janša?