Slovenija
7 ogledov

Zapadel bo prvi sneg

V petek se obetajo manjše padavine v obliki snega, ki bodo prekrile tudi nižinsk Žurnal24 main
Sredi tedna se obeta prva večja ohladitev, saj bodo temperature povsod po Sloveniji padle pod ničlo. V sredo in četrtek bo suho, medtem ko bo v petek dopoldan Slovenijo pobelil prvi sneg.
V petek se nam obeta prvi sneg, vendar pa bo količina majhna.
Benedikt Strajnar

Danes bo oblačno in ponekod megleno, občasno bo deževalo. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1200 in 1500 metrov. Ponoči se bodo padavine okrepile. Jutri bo sprva še oblačno in deževno, dopoldne pa bo dež oslabel in ponehal. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo, nastale bodo krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 6, ob morju do 9, v alpskih dolinah okoli 1, najvišje dnevne od 4 do 10, ob morju do okoli 14 stopinj Celzija.

Več o vremenu si preberite na VREME.NET.

V petek bo zapadel prvi sneg
"V torek bo pretežno oblačno. Občasno bo rahlo deževalo, nad okoli 800 metri nad morjem pa rahlo snežilo. V sredo in četrtek lahko pričakujemo suho vreme, vendar pa se bo povsod po Sloveniji močno ohladilo. Jutranje temperature bodo tako povsod pod ničlo, dnevne pa se ne bodo povzpele nad pet stopinj Celzija. V petek se obetajo manjše padavine v obliki snega, ki bodo prekrile tudi nižinske predele. Sobota bo v glavnem suha in hladna
,“ nam zatrdi Benedikt Strajnar, dežurni metereolog Agencije RS za okolje (ARSO), in doda, da v petek in soboto tudi dnevne temperature ne bodo kaj dosti nad ničlo.

Temperature nadpovprečne
Dežurni prognostik poudarja, da bo temperatura do konca meseca padla za več kot pet stopinj Celzija. "Temperature so bile v preteklih tednih precej nad dolgoletnim povprečjem, konec prihajajočega tedna pa bodo precej podpovrečne," pove Strajnar in doda, da bo temperaturni preskok kar velik.

Napoved vpliva vremena na počutje: V nedeljo bo vremenski vpliv obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.