Slovenija
37 ogledov

Zapadel je prvi jesenski sneg

Kredarica Arso
Snežilo je višje od 1400 metrov nadmorske višine.

Na Kredarici (2541 metrov) je v zadnjih 24 urah zapadlo 28 centimetrov snega. Prvi jesenski sneg je sicer padal na višini nad 1400 metrov nad morjem.

Nove snežne padavine sredi prihodnjega tedna

V prihodnjih dneh bodo padavine v visokogorju verjetno v obliki dežja, je STA dejal dežurni meteorolog na Arsu Andrej Pečenko. Možnosti za nove snežne padavine v visokogorju se za zdaj kažejo v sredini prihodnjega tedna, a je do takrat že daleč, pravi meteorolog.

V prihodnjih dneh se bodo sicer temperature gibale med 14 in 18 stopinjami Celzija. Ponekod bo občasno še rahlo deževalo. V soboto bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno, dež pa  bo čez dan ponehal.

Na Primorskem burja

Na Primorskem pa danes nekaj težav povzroča burja. V Ajdovščini je dopoldne burja z drevesa odlomila večjo vejo, ki je padla na šest vozil, parkiranih pod drevesom, in jih poškodovala. Gasilci so vejo odstranili in nato še poškodovana vozila. Kot je še navedeno na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje, bodo delavci ajdovske komunale vejo razžagali in umaknili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.