Slovenija
17 ogledov

Zapadlo bo do 15 cm snega

Proti večeru bo Slovenijo zajelo sneženje, ki bo ponehalo jutri dopoldne. Zapadl Žurnal24 main
Proti večeru bo Slovenijo zajelo sneženje, ki bo ponehalo jutri dopoldne. Zapadlo naj bi tudi do 15 centimetrov snega. Mrzlo bo. ARSO opozarja na močno burjo.

"Na začetku popoldneva se bo vreme po Sloveniji postopoma začelo spreminjati. Po nižinah bo najprej deževalo, do večera pa bo dež povsod prešel v sneg. Do večera bo zapadlo le nekaj centimetrov snega, v noči na četrtek pa bo državo prekrila tudi do 15 centimetrov debela snežna odeja," nam je povedal meteorolog Andrej Pečenko z Agencije RS za okolje.

"Sneženje bo jutri zjutraj najprej ponehalo na Štajerskem in v Prekmurju. Tam bo zapadlo okoli 10 centimetrov snega, v osrednji in južni Sloveniji tudi do 15. V jugovzhodnem delu države se bo rahlo sneženje nadaljevalo ves dan,"
dodaja.

Najvišje dnevne temperature bodo od ena do štiri, na Primorskem okoli sedem stopinj Celzija, v četrtek zjutraj bodo jutranje temperature dosegle med minus šest do nič stopinj, na Primorskem okoli tri stopinje Celzija, popoldne pa bo za nekaj stopinj topleje.

Konec tedna hladen, oblačen in vetroven
V petek bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem v jugovzhodni Sloveniji bo občasno še rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod severovzhodni veter. V soboto bo pretežno oblačno in večinoma suho. Še bo pihala burja. "Če se bo zjasnilo, nas čaka izjemno mrzel ponedeljek. Vreme prihodnji teden bo podobno. Po zadnjih napovedih se obetajo tudi obdobja sončnega vremena," konča Pečenko.

Pozor, močna burja!
"Burja bo najmočnejša od četrtka popoldne do sobote opoldne, takrat bodo na izpostavljenih mestih najmočnejši sunki od 110 do 140 km/h,“ opozarjajo na agenciji za okolje in prostor. Burja bo sicer začela pihati že danes zvečer.

Meglo na Obali bo odpihnilo
Na Primorskem bo burja pregnala meglo. Glede na temperature prejšnjih dni se bo sprva otoplilo. Burja bo začela pihati popoldne oziroma zvečer in bo pihala nekaj dni. Kot kaže, bo najmočnejša v četrtek, v drugem delu dneva, v noči na petek in v petek.

V visokogorju nevarnost plazov

Nad 1.700 metri velja druga stopnja nevarnosti sprožitve plazov, drugod pa prve stopnje. Opozorilo velja predvsem za Julijske Alpe, kjer so namerili največjo količino snega. Nevarna so predvsem mesta, kjer je napihan sneg.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.