Slovenija
304 ogledov

Zaparkirala sta radar

radar Bralka
Zarica. Voznika, ki sta blokirala kranjski medobčinski radar, čaka globa.

Kazen. “Občana sta s svojima voziloma ovirala izvajanje kontrole hitrosti v prometu, nista upoštevala ustne odredbe, naj vozili umakneta, prav tako nista hotela pokazati osebnih dokumentov,” so povedali pri kranjskem medobčinskem inšpektoratu. Vozilo kranjskega medobčinskega radarja na Zarici je bilo namreč ujeto med dve vozili.

“Namerno oviranje”

“Po neupoštevanju ustne odredbe sta zbežala. V skladu z veljavno zakonodajo bosta za storjene prekrške ustrezno sankcionirana,” so zapisali na inšpektoratu in dodali, da takega primera še niso imeli. Prepričani so, da je šlo za namerno oviranje dela pooblaščene uradne osebe, zato storilca čaka globa.

Napaka ali nagajanje

Avtorju fotografije, ki ni želel biti imenovan, se zdi grožnja s kaznijo neupravičena. “Avto kranjskih redarjev ni bil postavljen pravilno. Če bi bil, bi lahko zapustil parkirišče,” je dejal. Je pa hkrati opozoril, da je radar na Zarici dokaj pogosto. Zdi se mu, da je med vozniki na tem odseku zaradi številnih kazni precej 
osovražen.

Na drugem mestu

Pri medobčinskem inšpektoratu so potrdili, da je bilo na tem odseku izrečenih precej kazni. Lani je bila ulica Savska loka na drugem mestu po številu ugotovljenih prekrškov zaradi presežene omejitve hitrosti, so zapisali. Ob tem so opozorili, da redarji opravljajo kontrole hitrosti predvsem tam, kjer so pogostejše prometne nesreče, kjer so vrtci, šole in domovi starejših, ter tudi tam, kjer to predlagajo občani.

Komentarjev 30
  • Andrej Jenko 15:34 08.september 2011.

    redarji niso policaji in dokler se ne bodo znali obnašat kot policaji, bodo imeli težave kakršne imajo.

  • snowman 19:34 30.avgust 2011.

    "Po neupoštevanju ustne odredbe sta zbežala." To mislijo kot da sta zbežala peš? Ker če sta "zbežala" z vozili, potem sta upoštevala ustno odredbo. In po sliki sodeč je bil Audi tam (pravilno) parkiran pred prihodom redarskega avta in mu ...prikaži več redar ne sme napisati kazni za oviranje.

  • Klemen ?ba?k 12:02 30.avgust 2011.

    Ja, takole je v naši preljubi državici...v tem primeru bi moral dobiti kazen za nepravilno parkiranje voznik belega scenica "pooblaščena uradna oseba", a kako se že poimenujejo, vendar pa bodo raje oglobili druga dva lastnika avtomobilov, kot da bi sami ...prikaži več sebi napisali položnico za nepravilno parkiranje, saj se je vedno najlažje znesti na nič kriv narod...