Slovenija
57 ogledov

Zapečaten še en gradbinec

V podjetju Ferlinc bo brez dela ostalo 30 ljudi. V najboljših časih podjetja jih Žurnal24 main
Mariborski Ferlinc. Delavci brez plač več tednov. Lastniki predlagali stečaj.

“Res je, nismo več zdržali, zato smo vložili predlog za stečaj podjetja,” je za Žurnal24 pojasnila Marjana Ferlinc, lastnica podjetja Ferlinc. Tako bo brez dela ostalo 30 ljudi, ki jim družba dolguje še del lanskih dohodkov.

Prijava terjatev

Še dobra dva meseca. Naj spomnimo, da je med gradbinci nazadnje klonilo podjetje Stavbar Gradnje, ki je konec januarja razglasilo stečaj. Upniki lahko svoje terjatve prijavijo še do 26. aprila.

Lahko bodo šli na borzo
“Žal še en stečaj v gradbeništvu. Edino, kar je dobro, je to, da se bodo lahko delavci po več mesecih agonije, ko zaradi neizplačanih plač in regresa niso imeli niti za osnovne življenjske potrebe, zdaj končno prijavili na zavod za zaposlovanje,” je komentirala Breda Črnčec, sekretarka v območni organizaciji Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Podravje in Koroško.

Ne daje več izjav
V podjetju Ferlinc, v katerem so se ukvarjali z inštalacijami, zdaj čakajo, da jim sodišče dodeli stečajnega upravitelja.

Čeprav nam je Ferlinčeva še pred časom zagotavljala, da imajo odprtih še za okoli dva milijona evrov neporavnanih plačil, ki jih ne morejo dobiti v podjetje, je bila včeraj s podatki zelo skopa.

“Glede tega ne dajem več izjav. Počakajte na stečajnega upravitelja, ki bo nato podal točne podatke o stanju v podjetju,” je dodala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.