Slovenija
63 ogledov

Zapletla sta se v zraku in treščila na tla

Padalci Profimedias
Padalca, ki sta skočila iz letala nad Moškanjci, sta se med padanjem zapletla. Rotirala sta v spirali, pridobivala na hitrosti in skoraj v prostem padu padla na tla.

V nedeljo okoli 16.30 je pet športnih padalcev v razmaku štirih sekund, eden za drugim skočilo
z letala na višini 1.000 m nad Moškanjci.

"Vsi skoki so potekali brez posebnosti v smeri letališča Moškanjci. Na višini okoli 500 do 400 m pasta se nenadoma, iz doslej neznanega vzroka, s padali zapletla padalca, stara 49 in 31 let," pojasnjuje Miran Šadl s PU Maribor. "Od tam naprej sta skupaj počasi padala in pri tem nekoliko rotirala v spirali. Ko sta priletela na višino približno 30 metrov ju je iz neznanega razloga pričelo močneje rotirati, pričela sta pridobivati vertikalno hitrost padanja, tako da sta s te višine, praktično v prostem padu padla na travnato letališko stezo letališča v Moškanjcih. Rezervnih padal nista uporabila."

Ob padcu sta oba utrpela telesne poškodbe. "Po prvih informacijah je mlajši utrpel lahko, starejšipadalec pa hudo telesno poškodbo," še pojasnjuje Šadl. "Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj, hudo telesno poškodovanega pa od tam še v UKC Maribor, kjer se zdravniki za njegovo življenje še borijo."

Policisti skupaj s pristojnimi službami še vedno preiskujejo nesrečo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Mitja Sekavčnik 14:04 05.september 2016.

    Lahko bi dali sliko skydiverjev- padalcev ki skočilo iz letala, ker je šlo za te vrste padalce in ne jadralne padalce. Je velika razlika. Saj tudi če pride do prometne nesreče dveh motoristov ne date simbolične slike dveh avtov ali tovornjakov?