Slovenija
76 ogledov

"Zapor ga ne bo spremenil"

anton simonisek Nada Černič Cvetanovski
Kazen. Lastniki Bonija zadoščenje iščejo v javnem linču mučitelja psa.

"Tri mesece zaporne kazni za človeka, kakršen je on, ne pomeni nič. Ne verjamem, da bi se spremenil, tudi če bi dobil deset let," nam je še vedno zgrožena povedala Suzana Žibert, lastnica Bonija, zlatega prinašalca, nad katerim se je znesel Alojz Simonišek.

Dejala je, jim več kot kazen zapora, ki jo je po pritožbi na pogojno kazen zdaj izreklo višje sodišče, pomeni linč, ki ga je bil mučitelj deležen s strani javnosti. "Vsa Slovenija je videla, kdo je Alojz Simonišek iz Dolenjega Leskovca, in prepričana sem, da ga je pred ljudmi sram," je dodala Žibertova.

"Oženil se je"

Bonija ni več, ker je našel psičko in se "oženil", otrokoma, s katerima naj bi Boni rasel, pripoveduje Žibertova, kadar vprašata po njem. Zgodbica, namenjena otroškim ušesom, je resnična le v delu, da se je Boni 7. oktobra 2009 morda res "ženil" in tako zašel na zanj usodno dvorišče. Simonišek je sicer trdil, da je tam napadel njegovo hčerko in da ga je zato pokončal.

A priče so na sodišču povedale, da Boni ni mogel poginiti na Simoniškovem dvorišču, saj so ga videli, kako je privezan z vrvjo tekel za njegovim avtom. Ko ni mogel več teči, ga je Simonišek vlekel naprej, dokler ni poginil, nato pa ga je odvrgel v grmovje.

Prečesali bodo vasi

V Društvu za zaščito živali Posavje so z razpletom zadovoljni, saj menijo, da se bodo ljudje zdaj le zavedli, kaj jih zaradi mučenja živali lahko doleti, nam je povedala Damjana Rovan, predsednica društva.

"Po naših hribih in dolinah je še veliko psov, ki živijo žalostno usodo čuvajev na kratkih verigah, ki so nemalokrat zažrte v njihovo kožo," je dodala. V društvu prav zdaj poteka akcija, v kateri nameravajo prečesati sleherno vas ter brezvestne lastnike opozarjati in ozaveščati, kako naj pravilno ravnajo z domačimi živalmi.

Komentarjev 9
  • obala2 21:15 26.april 2012.

    drago plačal....hahahaha......pa ti resno misliš. Da privežeš psa za avto in ga vlečeš dokler ne pogine.....zato ker je prišel na njegovo dvorišče, lahko bi drugače ukrepal, ane. Žalostnio in nečloveško dejanje je to . Bedno in še enkrat bedno

  • francek 20:51 26.april 2012.

    BEDEN SI TI, ČE BI BIL PES PRIVEZAN OZIROMA NA POVODCU, TAKO,KOT VELEVA ZAKON DO TEGA SPLOH NE BI PRIŠLO. g. SIMONIŠEK JE RAVNAL NAROBE IN BO ZA TO DRAGO PLAČAL LASTNIKI PSA PA NIČ. TUDI NJIH BI BILO POTREBNO ...prikaži več VPRAŠATI, ZAKAJ NISO POSKRBELI ZA PSA.

  • obala2 20:12 26.april 2012.

    francek........ človek, ki naredi to z živaljo, kar je storil ta "gospod" (v kakšnih mukah je pes poginil, niti ne smem pomisliti) ni človek......ti ga pa še zagovarjaš kot prijaznega, in iščeš neka opravičila za to dejanje.......bedno